Αντιδρά ο εμπορικός σύλλογος Μυτιλήνης για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ- Δίωρο λουκετο στα καταστήματα την Πέμπτη

Η πιθανότητα κατάργησης των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α στις νησιωτικές περιοχές, αντίκειται στο άρθρο 101 του Συντάγματος Περί Νησιωτικότητας.


Το μέτρο θα οδηγήσει τα νησιά σε μαρασμό, θα καταφέρει σοβαρό πλήγμα στην αγωνιστικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, θα αυξήσει το κόστος διαβίωσης και θα αφανίσει τον τουριστικό κλάδο. Στα πλαίσια του αγώνα για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α ως αντιστάθμισμα των σοβαρών μειονεκτημάτων που δημιουργεί η νησιωτικότητα  στους ακρίτες, καλούμε τους συναδέλφους να δείξουμε την αποφασιστικότητά μας για την παραμονή των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά μας, να κλείσουν τα καταστήματά τους ως συμβολική ένδειξη, την Πέμπτη 11 Ιουνίου 12.00 εώς 14.00 μμ.

Την πλήρη αντίθεσή τους στο πιθανό ενδεχόμενο κατάργησης του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, προτρέπει να εκφράσουν σύσσωμοι οι φορείς του νησιού μας ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης, καλώντας τους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που προετοιμάζονται σε παναιγαιακό επίπεδο. Η πρόσκληση που απευθύνει ο ΕΣΜ, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα αναφέρει:

«Μετά την πρόταση της ΟΕΒΕ  Χίου με τους φορείς της Χίου, για το μείζον θέμα της κατάργησης μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α στα νησιά μας, ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης προτείνει το κλείσιμο των καταστημάτων και υπηρεσιών όλης της  Λέσβου, την Πέμπτη 11 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Σαπφούς.

Σας καλούμε  σε συντονισμό για κοινή διαμαρτυρία όλων των φορέων της Λέσβου».