"ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ"-Ο απολογισμός

Την Δευτέρα 01.06.2015, ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες των εκδηλώσεων που πλέον αποκαλούμε "ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ".

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΕΣΒΟΥ - ΕΤΑΛ Α.Ε., αποφάσισε στο πλαίσιο του προγράμματος LEADER, με την υποστήριξη της αρμόδιας υπηρεσίας διαχείρισης να διοργανώσει ένα πλέγμα εκδηλώσεων πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της Νησιωτικής Ελλάδας και ίσως όχι μόνο. Εισπράξαμε την αναγνώριση αυτής της επίπονης προσπάθειας και από τους συναδέλφους μας αλλά και από τους δημιουργούς και Καλλιτέχνες που μας μετέφεραν τις εντυπώσεις τους.

Είμαστε ευτυχείς που η δράση αυτή υλοποιήθηκε και υλοποιείται με τρόπο που αποδεικνύει ότι η επαγγελματική προσέγγιση, η αξιοπιστία και η ολοκληρωμένη διάσταση των προγραμμάτων επικεντρώθηκε στον πολιτισμό των νησιών μας και απέδωσε και θα αποδίδει αποτελέσματα και την ανάγκη για την συνέχιση της.

Ένα πυκνό δεκαπενθήμερο δράσεων πολιτισμού που αποτελεί κατά την εκτίμηση μας - και από το κοινό αίσθημα που διαμορφώθηκε και αντιληφτήκαμε - μια σημαντική στιγμή στα πολιτιστικά δρώμενα της Λέσβου και της Νησιωτικής Ελλάδας.

Το Δίκτυο Νησιωτικών Αναπτυξιακών Εταιρειών Ελλάδος "ΝΗΣΩΝ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ", και εκπρόσωποι της Αρμόδιας Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος "LEADER", άξονας 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδος έδωσαν δυναμικά το παρόν στις εκδηλώσεις συζητώντας αναπτυξιακά, μελετώντας και σχεδιάζοντας για το μέλλον.

Οι καλλιτέχνες και εικαστικοί δημιουργοί της νησιωτικής Ελλάδας - πάνω από 100 - που συμμετείχαν στις διάφορες εκδοχές των εκδηλώσεων ανέδειξαν το εξαιρετικά πολύτιμο απόθεμα πολιτισμού που τα νησιά μας κατέχουν και την δύναμη της συνέργιας και συνεργασίας των νησιωτικών περιοχών μας.


Η εμπειρία που βιώσαμε στη Λέσβο μας δημιουργεί την ανάγκη να εκφράσουμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή τη προσπάθεια και την μοναδική εμπειρία.