Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε την εικόνα της Παναγίας "Η Φοβερά Προστασία" στον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντα στη Μυτιλήνη (ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ)

Χθες Παρασκευή 12 Ιουνίου και ώρα 9 το βράδυ  πραγματοποιήθηκε έξω από τον ιερό ναό του Αγίου Θεράποντος η υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας «η Φοβερά Προστασία» από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους.


Η τελετή υποδοχής έγινε στα πλαίσια των λατρευτικών εκδηλώσεων των Ιερών Μητροπόλεων Μυτιλήνης και Μηθύμνης, για τον καθιερωμένο κατ΄ έτος εορτασμό της εβδομάδας των εν Λέσβω Αγίων.

Αυτή η εικόνα της Θεοτόκου ήταν το μόνο αντικείμενο που σώθηκε από μια φοβερή πυρκαγιά, η οποία κατέστρεψε ολόκληρο, ένα μετόχι της Μονής στην Κρήτη. Μεταφέρθηκε στη Μονή Κουτλουμουσίου, όπου εξακολουθεί να επιτελή πολλά θαύματα, όπως λένε οι πατέρες της Μονής και κάποιοι προσκυνητές. Βρίσκεται στο τέμπλο παρεκκλησίου του Καθολικού και την Τρίτη της Διακαινησίμου λιτανεύετε από το μοναστήρι στο Πρωτάτο, όπου ανταποδίδει την επίσκεψι του Άξιον Εστί, που έχει γίνει την προηγούμενη μέρα στο Κουτλουμούσι.



ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ www.zoiforos.gr