Τριήμερη επίσκεψη της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου στην Ικαρία, τη Θύμαινα, τους Φούρνους και τη Σάμο

Τριήμερη επίσκεψη στην Ικαρία, τη Θύμαινα, τους Φούρνους και τη Σάμο πραγματοποιεί η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου, συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Νίκο Κατρακάζο και τον Έπαρχο Ικαρίας κ. Στέφανο Παμφίλη.

 
Στην Ικαρία επισκέφθηκε το έργο του Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών στον Άγιο Κήρυκο. Πρόκειται για ένα έργο αναπτυξιακής πνοής για το νησί, οι εργασίες του οποίου προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς. Ο προϋπολογισμός του είναι 9,36 εκατομμύρια ευρώ και φορέας υλοποίησης η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Η Περιφερειάρχης κατά την παραμονή της στο νησί συναντήθηκε με κατοίκους του Αγίου Κηρύκου καθώς και με το Σύλλογο των Ιαματικών Πηγών των Θερμών Ικαρίας, όπου συζήτησε το θέμα της λειτουργίας των ιαματικών λουτρών.

Στη Θύμαινα συνομίλησε με κατοίκους του νησιού οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την υλοποίηση του ζωτικής σημασίας έργου βελτίωσης- ασφαλτόστρωσης του δρόμου Θύμαινας – Κεραμυδούς. Στο πλαίσιο του έργου πρόκειται να βελτιωθεί η υφιστάμενη οδός που ενώνει τους Οικισμούς της Θύμαινας και της Κεραμυδούς συνολικού μήκους 2 χιλιομέτρων και οι εργασίες που θα εκτελεστούν αφορούν διανοίξεις και τεχνικές παρεμβάσεις διαπλάτυνσης, την κατασκευή τεχνικών έργων, την τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, την ασφαλτόστρωση και τη σήμανση της οδού, συνολικού ποσού 813.204,94 ευρώ.

Η Περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά: «Το συγκεκριμένο έργο αποδεικνύει στην πράξη ότι η νέα περιφερειακή αρχή έχει ως γνώμονα των αποφάσεών της το νησιωτικό ισοδύναμο. Είτε ένα νησί έχει 100 κατοίκους είτε 50.000, έχει ανάγκες από έργα που σχετίζονται με τη διαβίωση των κατοίκων τους. Δεν μπορούμε να ζητάμε από την κυβέρνηση και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς αποφάσεις για το νησιωτικό ισοδύναμο όταν εμείς δεν το εφαρμόζουμε».

Στους Φούρνους, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχείο με τη δημοτική αρχή, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην υλοποίηση έργων στο νησί.


Χθες στη Σάμο πραγματοποίησε συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας, με στόχο την προώθηση του έργου της Περιφερειακής Ενότητας της Σάμου σε όλους του τομείς δραστηριότητας.