Δραστηριότητες του συλλόγου «ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ» σκάλας Λουτρών Λέσβου

Δραστηριότητες του συλλόγου «ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ»


1ον.  Πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογό μας με επιτυχία, ο ετήσιος διαγωνισμός ζωγραφικής και έκθεσης με τους μαθητές και τις μαθήτριες του δημοτικού σχολείου Λουτρών.

       Οι τέσσερις πρώτες τάξεις διαγωνίσθηκαν στην ζωγραφική με θέμα: «Πως φαντάζομαι το πάρκο των ονείρων μου» και οι δύο μεγαλύτερες τάξεις διαγωνίσθηκαν στην έκθεση με θέμα: «Το μεγάλο πρόβλημα των σκουπιδιών και ο ρόλος της ανακύκλωσης».

       Τα παιδιά που διακρίθηκαν θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Αυγούστου 2015 στις 9.30 το βράδυ.

Διακρίθηκαν:

Από την Α! Τάξη   οι Βασιλέλλη Μαρία και Κρανά Στέλλα.
Από την Β! Τάξη   οι Κέντσης Στράτος και Μερούκο Φεσιάνα.
Από την Γ! Τάξη   οι Τρουλινού Κατερίνα και Γκίζα Γεωργία.
Από την Δ! Τάξη   οι Λέλεκας Φίλιππος και Πασβούρη Ελπίδα.
Από την Ε! Τάξη   οι Κοζπή Σταυρούλα και Ευαγγέλου Χριστίνα.
Από την ΣΤ! Τάξη οι Λέλεκας Κωνσταντίνος και Δράκου Δήμητρα.
.
2ον.     Με την ευκαιρία της 5ης Ιουνίου, ημέρας αφιερωμένης στην προστασία του περιβάλλοντος, ο Σύλλογός μας «ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ» πραγματοποίησε δύο εξορμήσεις καθαριότητας.

   Στην πρώτη που έγινε με την συμμετοχή και την συνεργασία του Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων Νομού Λέσβου και της Δημοτικής Κοινότητας  Λουτρών, καθαρίστηκε ο βυθός και οι ακτές της Σκάλας Λουτρών, από σκουπίδια και αγριόχορτα, καθώς και όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι.

  
Η δεύτερη εξόρμηση αφορούσε τον καθαρισμό και τον καλλωπισμό με φύτευση λουλουδιών της αυλής του «Μουσείου Προσφυγικής Μνήμης 1922»

3ον .   Το Σάββατο 25 Ιουλίου στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά ο Ποδηλατικός γύρος του Κόλπου Γέρας με αφετηρία την Κουντουρουδιά και τερματισμό το Πέραμα, σε συνεργασία με τον Παγγεραγωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο και το lesvos ride. Για τους όρους συμμετοχής, θα υπάρξει προσεχώς σχετική ανακοίνωση.

4ον . Την Κυριακή 26 Ιουλίου στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί ο 4ος κολυμβητικός διάπλους του Κόλπου Γέρας με τον τίτλο "Διάπλους Μικρασιατικής Μνήμης", σε συνεργασία με τον Παγγεραγωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο και άλλους φορείς, μια εκδήλωση που διοργανώνετε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά με μεγάλη επιτυχία. Για δηλώσεις συμμετοχής στον κολυμβητικό διάπλου θα υπάρξει προσεχώς σχετική ανακοίνωση.

5ον .  Το Σάββατο 1 Αυγούστου στις 9.30 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί η θερινή χοροεσπερίδα του Συλλόγου μας στο ξενοδοχείο MYTILANA κατά την διάρκεια της οποίας θα βραβευθούν οι αριστούχοι μαθητές του χωριού μας των 3 τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου, γι αυτό όσα παιδιά έχουν βαθμό επιδόσεως 18 η περισσότερο παρακαλούνται να το δηλώσουν στο Δ.Σ. του Συλλόγου προσκομίζοντας μια φωτοτυπία της βαθμολογίας τους.

6ον . Την Κυριακή 9 Αυγούστου στις 9 το βράδυ στο θερινό αμφιθέατρο της Σκάλας Λουτρών θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωσή μας με τίτλο «Επάρ σινιά νυφούλα μου», αφιερωμένη στο στόλισμα της νύφης μέσα από γαμήλια τραγούδια του δυτικού Πόντου, της Καππαδοκίας και των παραλίων της Μικράς Ασίας.

7ον.  Το Σάββατο 22 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εσπερινός στο εκκλησάκι της Παναγίας στον Συνοικισμό της Σκάλας Λουτρών και περιφορά της εικόνος μέχρι το "Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης 1922" όπου θα μοιρασθεί ο παραδοσιακός μικρασιάτικος καβουρμάς (ρεβίθια με κρέας) μαγειρεμένος από τις νοικοκυρές του χωριού. Η όλη εκδήλωση θα πλαισιωθεί από σχετικό αφιέρωμα στην  Μικρά Ασία και θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με παραδοσιακά τραγούδια.

8ον .  Την Κυριακή 23 Αυγούστου (τα εννιάμερα της Παναγίας) θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία και θα προσφερθεί καφές με διάφορα βουτήματα στην Παναγιά την Αψιλή στην κορυφή του λόφου της Σκάλας Λουτρών.

9ον . Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η ετήσια καθιερωμένη εκδήλωση από το Μουσικό τμήμα του Συλλόγου στον αύλιο χώρο του "Μουσείου Προσφυγικής Μνήμης".

   Τέλος θεωρούμε υποχρέωσή μας να ευχαριστήσουμε τα μέλη και τους φίλους μας που επί 25 χρόνια (από το 1990 μέχρι σήμερα) στηρίζουν εμπράκτως τις δραστηριότητες μας.
 



Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                    Η Γ. Γραμματέας


Δημ. Παπαχρυσός                                                            Μαρία Δασκάλου