27η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της (Ο.Λ.Σ.Α.) και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Την Κυριακή 24 Μαΐου 2015 πραγματοποιήθηκε στη φιλόξενη αίθουσα του συλλόγουΜεσοτοπιτών, στη Δάφνη, η 27η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (Ο.Λ.Σ.Α.).


Τις εργασίες του συνεδρίου χαιρέτησαν ο βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος και ο Λέσβιος λογοτέχνης Δημήτρης Νικορέντζος. Συμμετείχε ο απαραίτητος αριθμός αντιπροσώπων και παρευρεθήκαν πρόεδροι και μέλη των συλλόγων, αναπτύσσοντας ένα γόνιμο διάλογο για τη δράση της ΟΛΣΑ και των συλλόγων αλλά και για τα προβλήματα που απασχολούν τη Λέσβο και τους κατοίκους της.

Προηγήθηκε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του απερχόμενου συμβούλιου για την διετία που πέρασε, ανακοινώθηκε ο έλεγχος της εξελεγκτικής επιτροπής και ο προγραμματισμός για την επόμενη περίοδο.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Χριστόδουλος Τσακιρέλλης, ο οποίος βρέθηκε στο τιμόνι της Ομοσπονδίας για 12 έτη, δήλωσε ότι δεν θα βάλει εκ νέου υποψηφιότητα για προσωπικούς λόγους όμως θα παραμείνει δίπλα στην ΟΛΣΑ στηρίζοντας και ενισχύοντας κάθε προσπάθειά της με την ενεργή συμμετοχή του. Ακολούθως μετά από ομόφωνη πρόταση του απερχόμενου συμβουλίου, ανακηρύχτηκε από τους συνέδρους, ομόφωνα, επίτιμος Πρόεδρος, για την υπερ-εικοσιπενταετή προσφορά του στην Ομοσπονδία.

Ακολούθησε η επιλογή εφορευτικής για τη ψηφοφορία και την εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου που αποτέλεσαν οι: Γιάννης Δεληγιαννίδης (Μανταμάδος), Όλγα Καχραμάνη(Πτερούντα) και Χρύσα Καλλονιάτου (Στύψη).

Από τους 21 υποψήφιους για το δεκαπενταμελές Δ.Σ της ΟΛΣΑ εκλέχτηκαν οι:

Νεκτάριος Βακάλης, Πελαγία Αδαλή - Βουλγαρέλλη, Στρατής Χατζηχρήστος, Γιώργος Ευαγγέλου, Παναγιώτης Πελεκάνος, Μάκης Κουρσούνης, Χριστόφορος Τσιργιάννης, Ευστρατία Καρυοφύλλη, Μανώλης Παπουτσής, Λευτέρης Ζυμπουνούμης, Παναγιώτης Λασκαρίδης, Θεόδωρος Αποστόλου, Παναγιώτης Νικέλλης, Ελευθερία Πιπερά και Καίτη Παυλή.

Τα αναπληρωματικά μέλη της Ομοσπονδίας είναι οι: Σταύρος Αγοραστός (Αγιάσος),  Σταύρος Παρασκευάς (Παλλεσβιακή Ένωση Νέας Ιωνίας και Ηρακλείου Αττικής), Θεόφραστος Καραγεώργης (Άντισσα), Χριστίνα Σπήλιου (Πλωμάρι), Κώστας Επαμεινώνδας (Πάμφιλα) και Βασίλης Κουρής (Φίλια).

Για την εξελεγκτική επιτροπή από τους 4 υποψήφιους εκλέχτηκαν οι:

Μαρία Παπουτσή (Μεσότοπος), Δημήτριος Τσακιρέλλης (Φίλια) και Μαίρη Χιώτου(Πολιχνίτος).
Αναπληρωματικό μέλος ο Χρήστος Βαληλής (Μεσότοπος).     
Το νέο Δ.Σ αλλά και το σύνολο των προσκεκλημένων στις εργασίες του Συνεδρίου, εκφράζουν την ευαρέσκεια και τις θερμές ευχαριστίες τους στο σύλλογο των Μεσοτοπιτών για την εξαιρετική τους φιλοξενία και το παραδοσιακό τους κέρασμα.


ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Την Παρασκευή 29 Μαΐου και αφού κλήθηκαν όλοι οι εκλεγμένοι σύμβουλοι, οι αναπληρωματικοί, η εξελεγκτική επιτροπή και τα μέλη του προηγούμενου Δ.Σ, με στόχο την κοινή προσπάθεια για τα επόμενα καθοριστικά βήματα της ΟΛΣΑ, συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο για την περίοδο 2015-2017, με την παρακάτω σύνθεση:


ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Νεκτάριος Βακάλης (Μεσότοπος)
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μάκης Κουρσούνης (Πάμφιλα)
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Πελαγία Αδαλή - Βουλγαρέλλη (Πολιχνίτος)
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ελευθερία Πιπερά (Ερεσός)
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Χριστόφορος Τσιργιάννης (Ακράσι)
ΤΑΜΙΑΣ: Στρατής Χατζηχρήστος (Γέρα)
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΑΜΙΑΣ: Ευστρατία Καρυοφύλλη (Μήθυμνα)
ΕΦΟΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ: Μανόλης Παπουτσής (Βατούσα)
ΕΦΟΡΟΣ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ: Παναγιώτης Πελεκάνος (Γέρα)
ΜΕΛΗ: Θεόδωρος Αποστόλου (Γέρα), Γιώργος Ευαγγέλου (Συκαμιά), Λευτέρης Ζυμπουνούμης (Ερεσός), Παναγιώτης Λασκαρίδης (Ανεμώτια), Παναγιώτης Νικέλλης(Βρίσα), Καίτη Παυλή (Πέτρα).

Το νέο Δ.Σ. θα πλαισιώσουν επιτροπές με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία της Ομοσπονδίας και ευχή αλλά κυρίως πρόθεση όλων, είναι να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικότερες ενέργειες όλα εκείνα τα ζητήματα που έχουν δρομολογηθεί και να οδεύσει το δευτεροβάθμιο όργανο των Λεσβιακών συλλόγων σε μια νέα πετυχημένη πορεία, συσπειρώνοντας κοντά του όλο και περισσότερους από το πολυποίκιλο και σημαντικό Λεσβιακό έμψυχο δυναμικό.