Πανελλαδική Στάση Εργασίας την Τρίτη στους Δήμους-Στην στάση συμμετέχει και ο σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) προκηρύσσει Πανελλαδική Στάση Εργασίας την Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015, από τις 12.00 το μεσημέρι έως το τέλος του ωραρίου της πρωινής βάρδιας


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) προκηρύσσει Πανελλαδική Στάση Εργασίας την Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015, από τις 12.00 το μεσημέρι έως το τέλος του ωραρίου της πρωινής βάρδιας, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να παρατείνει τις συμβάσεις των ιδιωτών, που έχουν εμπλακεί στον τομέα της Καθαριότητας των Δήμων, «όπως και στις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των απορριμμάτων από την πλευρά ορισμένων αιρετών», όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Στις 12.30 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. θα πραγματοποιήσουν και Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27 - Αθήνα), ζητώντας από την πολιτική ηγεσία να άρει την απαγόρευση προσλήψεων στους Δήμους, που σήμερα αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα στελέχωσης των Υπηρεσιών τους. «Πρόβλημα το οποίο επιχειρούν να εκμεταλλευτούν συγκεκριμένα εργολαβικά-επιχειρηματικά συμφέροντα με στόχο, σε συνεννόηση και με τους αιρετούς να τους εκχωρηθούν οι υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων. Οι Δήμοι Κέρκυρας, Ελευσίνας, Μαλεβιζίου, Παγγαίου, Πάργας, Ιωαννιτών και Σουλίου κ.α. αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα» επισημαίνεται. 

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ζητά από την κυβέρνηση να καταργήσει άμεσα το άρθρο 61 του Νόμου 3979/2011, που δίνει τη δυνατότητα εκχώρησης της αρμοδιότητας της διαχείρισης των απορριμμάτων των Δήμων σε ιδιώτες, όπως επίσης και την άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στους Ο.Τ.Α., προκειμένου να καλυφθούν οι μεγάλες και επείγουσες ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού.

Δηλώνει, επίσης, αποφασισμένη να μείνει σταθερά στην "πρώτη γραμμή" του αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, «προασπίζοντας και διαφυλάσσοντας το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» και καλεί σε εγρήγορση και άμεση παρέμβαση του Συλλόγους-Μέλη της, «όπου επιχειρείται εκχώρηση της αρμοδιότητας της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτες».    


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ν. Λέσβου συμμετέχει στη στάση εργασίας που προκήρυξε η  ΠΟΕ – ΟΤΑ την  Τρίτη 16 Ιουνίου 2015, από τις 13:00 το μεσημέρι, ως το τέλος του ωραρίου.

Η Στάση Εργασίας της Τρίτης είναι η αρχή των πανελλαδικών κινητοποιήσεων του κλάδου των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί συνολικά το φαινόμενο των ιδιωτικοποιήσεων και όχι αποσπασματικά και τοπικά όπως αντιμετωπιζόταν μέχρι σήμερα.
Καλούμε την κυβέρνηση να «αφοπλίσει» από την πλειοψηφία των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το «οπλοστάσιο» που δημιούργησαν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων, να συνεχίσει το ξήλωμα των μνημονιακών νόμων όπως ξεκίνησε με τις διατάξεις του ν.4325/2015: 
να προχωρήσει στην άμεση κατάργηση του άρθρου 61 του ν.3979/2011 που δίνει τη δυνατότητα εκχώρησης αποκομιδής απορριμμάτων σε εργολάβου,
στην κατάργηση των ΣΔΙΤ,
στην εφαρμογή άμεσου χρονοδιαγράμματος πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, και
στην κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής σχέσης εργασίας (ΚΟΙΝΣΕΠ, Κοινωφελής Εργασία, Ορισμένου Χρόνου και Έργου).
Η παράσταση των συμβάσεων καθαριότητας (άρθρου 49,/ν.4325/2015) έχει αξία μόνο αν χρησιμοποιηθεί για τον προγραμματισμό και τη διεξαγωγή των διαγωνισμών για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, όπως αναφέρει και η σχετική εγκύκλιος.
ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις
ΟΧΙ σε κάθε μορφή ελαστικής σχέσης εργασίας
Υπερασπιζόμαστε :
το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκηση
τη μόνιμη και σταθερή εργασία
           
                                                            Για τη Διοίκηση
  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κατσάνης Παναγιώτης                                          Αλεξίου Γιώργος