Μένει στην θέση του ο δήμος Λέσβου για κατασκευή κέντρου μεταναστών στον Μολυβο-Ξεσηκωμός στον Μολυβο που χάνει τουρίστες



Η αντιμετώπιση ενός εγγενώς πολύπλοκου ζητήματος, όπως αυτό των παράτυπων μεταναστών και προσφύγων, απαιτεί λύσεις και δράσεις με ψυχραιμία, ηρεμία και μεθοδικότητα. Αντίθετα, αποφάσεις που λαμβάνονται εν θερμώ, κινδυνεύουν εύκολα να χειραγωγηθούν από αλλότρια συμφέροντα και συνάμα συνεισφέρουν στην κακή δημοσιότητα, η οποία με τη σειρά της χειροτερεύει το πρόβλημα.

Ο Δήμος Λέσβου, έχει καταθέσει μια ορθολογική συνολική πρόταση, η οποία έχει ως προαπαιτούμενο την λήψη άμεσων μέτρων από την κεντρική κυβέρνηση. Σε ότι αφορά την επιλογή των περιοχών, στις οποίες θα κατασκευαστούν τα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας, αυτή γίνεται με βάση τα σημεία εισόδου που καταφθάνουν οι παράτυποι μετανάστες και πρόσφυγες. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, δεν είναι λογικό και αποτελεσματικό να κατασκευαστεί ένα περιφερειακό κέντρο σε σημείο του νησιού, που απέχει πολλά χιλιόμετρα από το σημείο άφιξης. Παράλληλα, ο χώρος αυτός, θα πρέπει να απαιτεί τις λιγότερες δυνατές παρεμβάσεις, καθώς πρέπει να είναι διαθέσιμος το συντομότερο δυνατό. Φυσικά, πρέπει να επαναλάβουμε ότι, προαπαιτούμενο για όλα τα παραπάνω είναι η λήψη μέτρων από την κεντρική κυβέρνηση ώστε να περιοριστεί ο αριθμός των αφίξεων σε αριθμό που να είναι διαχειρίσιμος και να μη δημιουργεί προβλήματα στην τοπική κοινωνία.

Τέλος, είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε συνάντηση με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των φορέων και παρουσία του Δημάρχου κ. Γαληνού, στην οποία θα συζητηθεί εκτενώς το ζήτημα και θα ενημερωθούν όλοι αναλυτικά και υπεύθυνα για τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής.  



ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΧΙ στη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων από τους φορείς του Μολύβου