Εργασίες καλλωπισμού στην παραλία του Αγίου Ισιδώρου στο Πλωμάρι (ΦΩΤΟ)

 Καινούργια αποδυτήρια τοποθέτησε στην ακτή ο Δήμος, ενώ ολοκληρώνεται το έργο της πλακόστρωσης στην κεντρική πλατεία του Αγίου Ισιδώρου, καθώς και η συντήρηση των πάρκων


Αθόρυβα, αλλά αποτελεσματικά εργάζεται ο Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου, Μανώλης Αρμενάκας για να είναι έτοιμα να υποδεχτούν η πόλη και τα χωριά τους ντόπιους και τους επισκέπτες την τουριστική περίοδο. Η αναβάθμιση των υποδομών στην παραλία του Αγίου Ισιδώρου είναι εμφανής, με την τοποθέτηση νέων, ξύλινων και καλαίσθητων αποδυτηρίων, τον καθαρισμό της ακτής απ’ άκρη σ’ άκρη από τον Δήμο, αλλά και τις προσπάθειες των επιχειρηματιών να προσελκύσουν τουρίστες, παρέχοντας ακόμη καλύτερες υπηρεσίες. Παράλληλα, ο Δήμος προχωρά στον καθαρισμό και την επισκευή του κεντρικού πάρκου του Πλωμαρίου, που τα τελευταία χρόνια παρέμενε εγκαταλελειμμένο.

Ο κ. Αρμενάκας είχε ζητήσει την διάθεση πιστώσεων για την προμήθεια νέων αποδυτηρίων, δεδομένου ότι οι κατασκευές που υπήρχαν στην παραλία του Αγίου Ισιδώρου (μία από τις πλέον πολυσύχναστες ακτές του νησιού που κέρδισε και φέτος την “Γαλάζια σημαία”), είχαν σχεδόν καταστραφεί από το πέρασμα του χρόνου. Έτσι, προχώρησε στην τοποθέτηση νέων αποδυτηρίων στην συγκεκριμένη παραλία και στις ακτές Έσο Πάπας και Πλακάκια, καθώς και στην επισκευή της υφιστάμενης κατασκευής στην παραλία της Αγίας Βαρβάρας.

Επόμενος σταθμός των παρεμβάσεων για την αναβάθμιση των υποδομών στις παραλίες θα είναι η Μελίντα, που κάθε χρόνο κερδίζει και περισσότερους επισκέπτες. Παράλληλα, ολοκληρώνονται οι εργασίες πλακόστρωσης στην πλατεία του Αγίου Ισιδώρου, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο καθαρισμός και ευπρεπισμός του πάρκου στο Πλωμάρι.

Σύσκεψη με τους επιχειρηματίες

Ο Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου κάλεσε σε σύσκεψη πριν λίγες μέρες τους επιχειρηματίες της περιοχής και τους ενημέρωσε λεπτομερώς για τις παρεμβάσεις του Δήμου που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και για την ανάγκη ανάπτυξης καλής συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος. Η ανταπόκρισή τους ήταν θετική και από κοινού συμφώνησαν να συνεχίσουν τις προσπάθειες για την βελτίωση της εικόνας του Πλωμαρίου στα μάτια των ντόπιων και των τουριστών.

“Η ισχύς εν τη ενώσει”

Εξάλλου, ο πρώην υποψήφιος Δήμαρχος του Πλωμαρίου, αρχιτέκτονας, Παναγιώτης Θεοδωρίδης, συνεργάζεται με την Δημοτική Αρχή για την διευθέτηση ακόμη ενός ζητήματος που απασχολεί τους κατοίκους και αφορά στην καλύτερη εξυπηρέτησή τους από τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το Πλωμάρι δεν διαθέτει στάσεις για τα λεωφορεία κι αυτό έχει ως συνέπεια να ταλαιπωρούνται τόσο οι ντόπιοι όσο και οι τουρίστες που θέλουν να μετακινηθούν. Ο κ. Θεοδωρίδης σχεδίασε τις στάσεις που θα δημιουργηθούν σε τρία σημεία του Πλωμαρίου και στον Άγιο Ισίδωρο και πλέον μένει η εξεύρεση των πιστώσεων για να κατασκευαστούν.

Ο κ. Αρμενάκας δηλώνει αισιόδοξος ότι η φετινή καλοκαιρινή περίοδος θα είναι καλή για το Πλωμάρι, που αλλάζει εικόνα μέρα με την μέρα: «Θεωρώ ότι είναι εμφανές πως το Πλωμάρι αλλάζει προφίλ, αναβαθμίζεται και ανταποκρίνεται πλέον στις σύγχρονες ανάγκες. Οι παρεμβάσεις που κάνουμε έχουν ακριβώς αυτό τον στόχο και τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τον κόσμο είναι θετικά. Κι είμαστε ακόμη στην αρχή».


ΠΗΓΗ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ/ ΝΤΙΝΑ ΒΕΡΒΕΡΗ