Η Λήμνος «αγκάλιασε» το 5ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

Η μεγάλη συμμετοχή πολιτών και γιατρών ήταν το κύριο γνώρισμα του 5ου Περιφερειακού Καρδιολογικού Συνεδρίου που διεξήχθη στις 19-20 Ιουνίου στη Λήμνο υπό την αιγίδα του Δήμου και τη στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου.


Κύριος στόχος του συνεδρίου ήταν η εκπαίδευση των Καρδιολόγων και Ιατρών άλλων ειδικοτήτων αλλά και η ενημέρωση των πολιτών για θέματα πρόληψης υγείας, με απώτερο στόχο τη μείωση της θνητότητας και της νοσηρότητας.

Χαιρετισμούς πραγματοποίησαν ο εκπρόσωπος του Μητρόπολης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, Πάτερ Αντώνιος, ο Έπαρχος Λήμνου κ. Γιαρμαδούρος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Ν. Μαρινάκης και ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δ. Μαρινάκης, ο οποίος καλωσόρισε τα μέλη της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας ευχαριστώντας για την οργάνωση του Καρδιολογικού Συνεδρίου στο νησί της Λήμνου και τις δράσεις πρόληψης υγείας για τους πολίτες.

Στις 19 Ιουνίου το μεσημέρι, στο κινηματοθέατρο «ΜΑΡΟΥΛΑ», πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση πολιτών στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση με ενεργό συμμετοχή δεκάδων πολιτών, στην πλειοψηφία τους νέοι άνθρωποι, που αποδέχτηκαν το κάλεσμα της ΕΚΕ για τα πιστοποιημένα σεμινάρια ΚΑΡΠΑ, γεμίζοντας την αίθουσα του ΜΑΡΟΥΛΑ.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές ομιλίες για τους πολίτες σχετικά με την Πρόληψη από τις Καρδιαγγειακές Παθήσεις (Κάπνισμα, Σακχαρώδης Διαβήτης, Αρτηριακή Υπέρταση, Μεταβολικό Σύνδρομο), ενώ δόθηκε διάλεξη από τον Γραμματέα της ΕΚΕ κ. Κανακάκη με τίτλο "Το Οξύ  Έμφραγμα του Μυοκαρδίου". Οι παραβρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να απευθύνουν ερωτήσεις προς τους ομιλητές.

Την επόμενη μέρα, 20 Ιουνίου στο “Varos Village”, διεξήχθη το επιστημονικό μέρος του συνεδρίου, με τις θεματικές ενότητες: "Υπέρταση-Υπεριπιδαιμία", "Στεφανιαία Νόσος-Νεότερες Εξελίξεις", "Καρδιακή Ανεπάρκεια, Νεότερα Δεδομένα", «Παροξυσμική Κολπική Μαρμαρυγή-Σύγχρονοι Προβληματισμοί» και «Θεραπευτικά Διλήμματα».

Μέσων των στρογγυλών τραπεζιών και των θεμάτων που αναδείχτηκαν από τους ομιλητές, οι Καρδιολόγοι αλλά και ιατροί άλλων ειδικοτήτων είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για σημαντικά θέματα που αφορούν όλο το φάσμα των καρδιοαγγειακών νοσημάτων.

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και ο Πρόεδρός της κ. Στέφανος Φούσας ευχαριστούν τον Δήμαρχο Λήμνου κ. Δημήτρη Μαρινάκη, τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κ. Νίκο Μαρινάκη καθώς και τους συλλόγους και τους πολίτες της Μύρινας και του νησιού της Λήμνου που στήριξαν έμπρακτα και ανταποκρίθηκαν στις δράσεις και τις ενημερωτικές ομιλίες της ΕΚΕ.