3η εξόρμηση "Μια Κυριακή κάθε μήνα" σε έναν υγρότοπο της Λέσβου

Μία Κυριακή κάθε μήνα…μαθαίνουμε πράγματα μαγικά για τους υγρότοπους της Λέσβου!


Στις 7 Ιουνίου, στις 10:30 π.μ. στην  Αλυκή Καλλονής σας περιμένουμε για το τρίτο μας ραντεβού για φέτος.


Το Δίκτυο παρακολούθησης νησιώτικων υγρότοπων του WWF Ελλάς οργανώνει εκδρομές - ξεναγήσεις σε υγρότοπους της Λέσβου, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Μία Κυριακή κάθε μήνα, ένας ειδικός θα μας βοηθάει να εξερευνήσουμε και να μάθουμε τα μυστικά του κόσμου των υγρότοπων. Μυστικά που αφήνουν έκπληκτους όσους επιχειρούν να τα ανακαλύψουν. Μυστικά που αποδεικνύουν πόσο σημαντικός είναι ο στόχος του Δικτύου Παρακολούθησης των Υγρότοπων της Κρήτης και Λέσβου, το οποίο για δεύτερη χρονιά παρακολουθεί τα οικολογικά αυτά διαμάντια και επιδιώκει να αποτρέψει την υποβάθμισή τους.

Μελετάμε τα υπέροχα πλάσματα που φιλοξενούνται στους υγρότοπους και πως αυτά συνθέτουν ένα μοναδικό οικοσύστημα που ευεργετεί τη φύση και κατ’ επέκταση τον άνθρωπο. Κάθε μήνα λοιπόν δίνουμε ραντεβού μαζί σας για να γίνουμε μια μεγάλη παρέα και να γνωρίσουμε τον κόσμο των υγρότοπων, την ιστορία τους και πως μπορούμε να τους προστατέψουμε.

Το Δίκτυο Παρακολούθησης των Υγρότοπων της Κρήτης και Λέσβου υλοποιείται με την υποστήριξη του Συστήματος της Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Τρία Έψιλον και Coca-Cola Hellas), στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Αποστολή Νερό». Στόχος του «Δικτυού εθελοντών» είναι η παρακολούθηση της κατάστασης των νησιώτικων υγρότοπων και η αποφυγή περαιτέρω υποβάθμισής τους. Παράλληλα, υλοποιούνται δράσεις ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας για την προστασία των υγρότοπων.    


Η 3η κυριακάτικη εξόρμηση (με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, 5η Ιουνίου) ξεκινάει στις 7 Ιουνίου, στις 10:30 π.μ, και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την περιβαλλοντική ομάδα «Friends of Green Lesbos» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Στύψης. Θα σας περιμένουμε για να γνωρίσουμε τον πλούτο των πουλιών που αναπαράγονται στους υγροτόπους στη Λέσβο (Καλαμοκανάδες, Αβοκέτες, Ποταμογλάρονα, Θαλασσοσφυριχτές κ.ά.). Θα παρατηρήσουμε τα πουλιά αυτά με τη βοήθεια τηλεσκοπίου και με την καθοδήγηση των εθελοντών του Δικτύου. Σημείο αρχικής συνάντησης το Βόρειο-Δυτικό άκρο της Αλυκής, από τη μεριά της Καλλονής. Η εξόρμηση θα διαρκέσει μέχρι τις 13:00.


Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, μπορείτε να βρείτε εδώ: http://wwfaction.wordpress.com/2011/04/20/diktyo_ethelontwn/