Ομιλία του Καθηγητή Danny Dorling «Βλέποντας τον κόσμο διαφορετικά» στο Τμήμα Γεωγραφίας του Παν. Αιγαίου

Το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου σας προσκαλεί στην ομιλία του Καθηγητή Danny Dorling (Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης) με τίτλο: 


“Seeing the world a little differently: distorted maps and global views” (Βλέποντας τον κόσμο διαφορετικά: παραμορφωμένοι χάρτες και σφαιρικές εικόνες)

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015 και ώρα 17.30-19.00 στο αμφιθέατρο του κτιρίου Γεωγραφίας (Λόφος Πανεπιστημίου) και είναι ανοικτή σε όποια και όποιον επιθυμεί να την παρακολουθήσει. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα.

Σύντομα βιογραφικά στοιχεία:

Ο Danny Dorling (
http://www.geog.ox.ac.uk/staff/ddorling.html) είναι Καθηγητής (έδρα Halford Mackinder) στο τμήμα Γεωγραφίας και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και εκλεγμένο μέλος (από το 2003) της Βρετανικής Ακαδημίας (Academician of Academy of Learned Societies in the Social Sciences) καθώς και επίτιμος πρόεδρος της Εταιρείας Χαρτογράφων (Society of Cartographers). 

Οι δημοσιεύσεις του αφορούν σε θέματα σχετικά με κοινωνικές και χωρικές ανισότητες και ανάμεσα στα ερευνητικά του έργα είναι το Worldmapper: The World as you’ve never seen before (http://www.worldmapper.org/). Η πρόσφατη έρευνα του για τις ανισότητες (Inequality and the 1%) έχει ιδιαίτερη απήχηση (βλ. π.χ. https://www.youtube.com/watch?v=j9T7q93jWHM).

Περισσότερες πληροφορίες για τον Danny Dorling (καθώς και ελεύθερη πρόσβαση σε πολλά από τα άρθρα, βιβλία, χάρτες και άλλο υλικό) είναι διαθέσιμες από την ιστοσελίδα του: http://www.dannydorling.org/