Λεσβιακό γλέντι στον Πειραιά πάνω στο πλοίο Blue Star Patmos

Την Κυριακή 26 Απριλίου 2015, με την μεγάλη συμμετοχή συμπατριωτών μας και φίλων του νησιού, πραγματοποιήθηκε ο χορός της ΟΛΣΑ, στους υπερσύγχρονους και φιλόξενους χώρους του πλοίου «Patmos» της Blue Star Ferries στο λιμάνι του Πειραιά.


Η σκέψη του συμβουλίου της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής να διοργανώσει για πρώτη φορά χορό, ξεχωριστά από τη συγκέντρωση κοπής της πίτας που διεξήχθη κι εκείνη με ιδιαίτερη επιτυχία, ήταν πραγματικά πολύ εύστοχη αφού, πλέον των 500 ανθρώπων βρέθηκαν στο μεγάλο Λεσβιακό γλέντι που κράτησε για αρκετές ώρες και διασκέδασαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.    

Στην εκδήλωση, που κάλυψε με το συνεργείο του βιντεοσκοπώντας και προβάλλοντας στο διαδίκτυο ο δημοσιογράφος Γιάννης Σινάνης,  παραβρέθηκαν πολλοί Πρόεδροι, μέλη διοικητικών συμβουλίων καθώς και αντιπρόσωποι των Συλλόγων στην ΟΛΣΑ.

Από την Blue Star Ferries παραβρέθηκαν: Ο Διευθυντής Πωλήσεων, Θεοδωράτος Διονύσιος, ο υπεύθυνος ξενοδοχειακής υποστήριξης Κοσσένας Ανδρέας και ο οικονομικός προϊστάμενος Ελευθεριάδης Ιορδάνης.

Επίσης παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, ο βουλευτής ΚΚΕ νομού Λέσβου Σταύρος Τάσσος, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λέσβου «Ο ´Αλλος Δρόμος» Στράτος Γεωργούλας, ο αντιπρύτανης του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Ιωάννης Δραγώνας, οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χατζηαφράτης Τηλέμαχος, Χατζηκωντής Βασίλης, Κελεπερτζής Ακίνδυνος και οι λογοτέχνες Δημήτρης Νικορέντζος, Λενέτα Στράνη, Αριστείδης Κυριαζής.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο πρόεδρος της ΟΛΣΑ Χριστόδουλος Τσακιρέλλης ενώ χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους της ναυτιλιακής εταιρείας ο πλοίαρχος Λύρας Μακάριος.

Ο χορός άνοιξε με το χορευτικό του Μορφωτικού Συλλόγου Ανεμωτισίων, με χοροδιδάσκαλο τον Γρηγόρη Γρηγορίου, που ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση και ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε έναν αδιάκοπο χορό. Την ευθύνη για τη μουσική επένδυση του παραδοσιακού μέρους της εκδήλωσης είχαν οι μουσικοί: Βαγγέλης Σαραντίδης βιολί, Σταυρούλα Σπανού σαντούρι, Ανεμοδουριώτης Νίκος μπουζούκι - κιθάρα, Κώστας Καλδέλλης και Άννα Χαϊδεμενάκη τραγούδι. Συμμετείχε επίσης και το έντεχνο μουσικό σχήμα «Δυτικά απ΄τ΄Αϊβαλί» (Κώστας Καλδέλλης τραγούδι - μπουζούκι, Παντελής Παντελέλλης πλήκτρα, Μαρία Παπαπέτρου ακορντεόν, Μιχάλης Μυτιλήνης κιθάρα, Τάκης Σωτηρχέλλης τραγούδι). Όλοι οι παραπάνω δημιούργησαν, ένα κλίμα πραγματικού γλεντιού. Η διοίκηση της ΟΛΣΑ ευχαριστεί όλους όσοι βοήθησαν αφιλοκερδώς με τη συμμετοχή τους ή την προσφορά τους την διοργάνωση αυτής της σύναξης και στήριξαν έτσι εμπράκτως και το μεγάλο στόχο που έχει θέσει η Ομοσπονδία για την αποπεράτωση του Παλλεσβιακού Πνευματικού Κέντρου «Μίλτης Παρασκευαΐδης». 

Όλοι απόλαυσαν τα εδέσματα και το κρασί που απλόχερα πρόσφερε  η Blue Star Ferries, όπως και το ούζο που πρόσφεραν οι ποτοποιίες «Βαρβαγιάννη», ΕΠΟΜ (Ούζο ΜΙΝΙ), Γιαννατσή, Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, Απόστολου Γαληνού (Ούζο ΚΡΟΝΟΣ). Η εταιρεία ΛΕΒΑ πρόσφερε τις ελιές και οι υπεύθυνοι από το κατάστημα «Περί Λέσβου» διάφορα άλλα προϊόντα και τη χρήσιμή βοήθειά τους.  

Δώρα για τη λαχειοφόρο αγορά διέθεσαν οι: Θεόδωρος Κούσκος - «Ξύλο & Τέχνη», Σούλη Τσαλίκη - ξενοδοχείο ΜΟΛΥΒΟΣ (Μήθυμνα),Παναγιώτης Κουδούνης - ξενοδοχείο ΕΙΡΗΝΗ (Βατερά),Παναγιώτης και Έβελιν Τρύφων - ξενοδοχείο OLIVE PRESS (Μήθυμνα), Κακαρώνης Περικλής - Καφενείο, Ουζερί «Λέσβιον», Γαλάτσι.

Η διοίκηση της Blue Star Ferries θέλοντας να επισφραγίσει την ιδιαίτερη σχέση της εταιρίας με τους κατοίκους της Λέσβου, προσέφερε τέσσερα δωρεάν εισιτήρια με καμπίνα και με Ι.Χ. με επιστροφή, για τη λαχειοφόρο της Ομοσπονδίας.

Η ΟΛΣΑ εκφράζει τις θερμότατες ευχαριστίες στην Blue Star Ferries για την πολύ σημαντική προσφορά της και ιδιαίτερα τον υπεύθυνο τμήματος Marketing,    κ. Σακέλλη Γιώργο για τις συνεχείς και αναλυτικές συναντήσεις-συζητήσεις με σκοπό την καλύτερη διεξαγωγή της εκδήλωσης, όπως και τον κ. Σακέλλη Μιχάλη πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) και διευθύνων σύμβουλο της Blue Star Ferries, με τον οποίο έγινε και η πρώτη και καθοριστική επαφή-επαναβεβαίωση της νέας συνεργασίας (μετά το 2013 που είχε και πάλι πραγματοποιηθεί χορός - κοπή πίτας στο ίδιο πλοίο).

Επίσης ευχαριστούμε  τον πλοίαρχο κύριο Λύρα Μακάριο και το πολυπληθές προσωπικό του πλοίου που με επικεφαλής τον αρχιθαλαμηπόλο κ. Αλεξάκη Αναστάσιο παρουσίασαν, όλοι τους την επαγγελματική και προσωπική τους ποιότητα, κάνοντας ότι περνούσε από το χέρι τους για να περάσουμε όλοι πολύ ευχάριστα, κάτι που σε γενική ομολογία επετεύχθη χάρη στη φιλοξενία και περιποίηση της εταιρείας!

Με εκτίμηση

Το Διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΣΑ