60 εκπαιδευτές της Λέσβου έμαθαν πώς να δραστηριοποιούν τα παιδιά στο Βουνό (ΦΩΤΟ)

Με τη συμμετοχή 60 Εκπαιδευτικών στην περιπατητική διαδρομή Αγιάσου-Ολύμπου ολοκληρώθηκε η διημερίδα που συνδιοργάνωσαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ευεργέτουλα και ο Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Ν. Λέσβου Ιωάννης Τσιόπας.


Κατά τη δίωρη διαδρομή έγινε χαρτογράφηση του μονοπατιού από τον ερευνητή (περιβαλλοντολόγο-χαρτογράφο) του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Γιώρ. Τάταρη και αναφορά στο οικοσύστημα  (χλωρίδα και πανίδα) από την περιβαλλοντική ομάδα του ΚΠΕ. Μετά την κατάκτηση της κορυφής από όλους τους συμμετέχοντες, οι Εκπαιδευτικοί καταλήξανε  στο ναό του Αγ. Νικολάου και το μουσείο ρυτινοσυλλογής του Αμπελικού, όπου και δεχτήκανε τη ζεστή φιλοξενία των ανθρώπων της  εκκλησίας και του χωριού.


Στο Θεωρητικό μέρος της Παρασκευής αναφερθήκαν με τις εισηγήσεις  θέματα που θα μπορούσαν να γίνουν προγράμματα και δράσεις στα σχολεία τόσο από τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής, όσο και από όλες τις ειδικότητες που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με θέματα δραστηριοτήτων βουνού (τρέξιμο, ποδηλασία, παιχνίδια βουνού, τοξοβολία, χαρτογράφηση μονοπατιού-προσανατολισμό, κ.α.) και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.