Συναυλία Αφιέρωμα στο Λευτέρη Παπαδόπουλο από την Δημοτική Χορωδία Λήμνου

Η Δημοτική Χορωδία Λήμνου επιλέγει αυτή τη φορά τη "σπουδή" πάνω στο έργο του Λευτέρη Παπαδόπουλου, ενός μεγάλου δημιουργού της σύγχρονης ελληνικής μουσικής.


Συνεχίζει έτσι το επίπονο αλλά και δημιουργικό της έργο, επιδιώκοντας να θυμίσει στους παλαιότερους και επανασυστήσει στους πιο νέους τους πιο σημαντικούς συνθέτες και στιχουργούς.
Με το αφιέρωμά της αυτό υπόσχεται μια βραδιά γεμάτη από τα τραγούδια του κορυφαίου Έλληνα στιχουργού που διαχρονικά συνεγείρει και συγκινεί, τότε και σήμερα. Ο ακροατής έρχεται σε επαφή με τον άμεσο και λαϊκό, αλλά συνάμα λυρικό λόγο του Λευτέρη Παπαδόπουλου μέσα από ένα απάνθισμα των ωραιότερων τραγουδιών του, που σφράγισαν την ελληνική δισκογραφία, επιβεβαιώνοντας την ανεκτίμητη αξία τους κάθε φορά που ακούγονται.

Οι μουσικές των Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Γιάννη Σπανού, Μάνου Λοΐζου, Μίμη Πλέσσα Δήμου Μούτση, Απόστολου Καλδάρα, Χρήστου Νικολόπουλου, ντύνουν τα λόγια του Λευτέρη Παπαδόπουλου που "λευτερώνει τις κρυφές μας συγκινήσεις και τις κάνει λυτρωτική δημόσια εξομολόγηση".

Ορχήστρα:

Νίκος Στεφανιδάκης, ακορντεόν
Γιώργος Τραγάρας, μπουζούκι
Γιώργος Χάρος, κρουστά
Καλλιτεχνική διεύθυνση, Δημήτρης Μαυράκης
Κινηματοθέατρο Μαρούλα
Τετάρτη 27 Μαΐου 2015 ώρα 20:30


Είσοδος ελεύθερη