Στην Λέσβο η αλυσίδα σούπερ-μάρκετ Σκλαβενιτης-Τα καταστήματα Βεροπουλος γίνονται «Σκλαβενιτης»

Ο όμιλος Σκλαβενίτη γίνεται η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ με την εξαγορά του συνόλου των καταστημάτων της Βερόπουλος στην Ελλάδας

Ο Όμιλος Σκλαβενίτη προχώρησε στην υπογραφή συμφωνίας με τον Όμιλο Βερόπουλου για την απόκτηση των δραστηριοτήτων του τελευταίου στην Ελλάδα.

Η απόκτηση αυτή θα υλοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση του εταιρικού μετασχηματισμού του Ομίλου Βερόπουλου και τον διαχωρισμό των δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, προσπάθεια η οποία ήδη έχει ξεκινήσει εντατικά και η οποία επιδιώκει, με την βοήθεια του Ομίλου Σκλαβενίτη, την ορθολογική αναδιάρθρωση των οικονομικών στοιχείων της επιχείρησης Βερόπουλου στην Ελλάδα.

Εκτιμάται ότι η ολοκλήρωση της υπογραφείσης συμφωνίας και η πλήρωση των σχετικών προϋποθέσεων θα καταστεί δυνατή εντός του έτους.

Μετά την παραπάνω συμφωνία των δύο εταιρειών δημιουργείται ένας μεγάλος Ελληνικός Όμιλος στην αγορά λιανικής και cash & carry που θα λειτουργεί συνολικά 342 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Η συμφωνία αυτή εμπίπτει στις διατάξεις περί εγκρίσεώς της από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, εντός δε των επομένων ημερών θα υποβληθεί η σχετικώς προβλεπόμενη γνωστοποίηση. 

Ο Όμιλος Σκλαβενίτη αναμένεται να εισέρθει και στην Λέσβο κάνοντας δικά του τα 4 καταστήματα ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ που βρίσκονται στην Λέσβο.

Αλλάζει άρδην το σκηνικό στο χώρο του λιανεμπορίου

Σε αλυσίδα με πανελλαδική παρουσία εξελίσσεται η εταιρεία «Σκλαβενίτης» μετά την εξαγορά των δραστηριοτήτων της εταιρείας «Βερόπουλος» στην Ελλάδα. Λεπτομέρειες για τους όρους της συμφωνίας δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, ωστόσο η «Σκλαβενίτης» εξέδωσε την Τρίτη ανακοίνωση με την οποία εξηγεί πως μετά την εξαγορά η εταιρεία θα λειτουργεί συνολικά 342 καταστήματα σε όλη τη χώρα.

Η «Σκλαβενίτης» ήλεγχε μέχρι σήμερα 160 καταστήματα, εκ των οποίων τα 11 λειτουργούν με την επωνυμία «Σκλαβενίτης», τα 12 είναι καταστήματα Cash & Carry και 38 λειτουργούν υπό την επωνυμία «Χαλκιαδάκης», της οποίας το 60% εξαγόρασε εντός του 2014 η εταιρεία «Βερόπουλος». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο τζίρος της «Σκλαβενίτης» θα ξεπερνάει πλέον τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση.

Η «Βερόπουλος» θα διατηρήσει τις δραστηριότητές της στα Σκόπια, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι εξελίξεις που θα δρομολογηθούν στον κλάδο του λιανεμπορίου. Πληροφορίες κάνουν λόγο για αντίστοιχες προτάσεις της «Σκλαβενίτης» σε αλυσίδες όπως ο Γαλαξίας και ο Μασούτης, ενώ ερώτημα αποτελεί το ποια θα είναι η απάντηση ανταγωνιστικών εταιρειών όπως η «ΑΒ Βασιλόπουλος» ή η «Μαρινόπουλος».


Οι ζυμώσεις στον κλάδο συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς. Άλλωστε, και ο ιδρυτής της METRO,Παντελής Παντελιάδης, σε εκδήλωση του ΣΕΒΤ πριν λίγους μήνες είχε προαναγγείλει ανακατατάξεις στο χώρο σημειώνοντας πως «τα επόμενα χρόνια θα μείνουν εντός του παιγνιδιού το πολύ 8 με 10 αλυσίδες από 60 που είναι σήμερα».