Την διενέργεια ελέγχων για την καταλληλότητα των νερών στην παραλία των Παμφίλων ζητά ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος της περιοχής

Την διενέργεια ελέγχων για την καταλληλότητα των νερών κολύμβησης στην παραλία των Παμφίλων, ζητά με επιστολή του στον Δήμο, ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος της περιοχής.


Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Βαγγέλης Παυλής, αναφέρεται στην παραλία που βρίσκεται στον κόλπο του Αγίου Νικολάου (κάτω απ’ το ξωκλήσι), που δέχεται κάθε καλοκαίρι δεκάδες λουόμενους – κατοίκους των Παμφίλων, αν και στην περιοχή δραστηριοποιούνται μονάδες που έχουν καταγγελθεί στο παρελθόν ότι ρυπαίνουν το περιβάλλον.

Οι ανακοινώσεις που βγαίνουν κάθε χρόνο από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αναφέρουν ότι το κολύμπι απαγορεύεται σε ζώνη 200 μέτρων από την εκβολή του ρέματος του πυρηνελαιουργείου και δεν συμπεριλαμβάνουν την εν λόγω περιοχή (που απέχει περισσότερο). Ταυτόχρονα δεν υπάρχουν πουθενά σε όλη την παραλία πινακίδες ενημέρωσης, ενώ υπάρχουν ντουζ.

Για τον λόγο αυτό ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος ζητά την διενέργεια ελέγχων, όχι μόνο με δείγματα θαλασσινού νερού, αλλά και με δείγματα ιζημάτων βυθού, καθώς και μια σειρά απαραίτητων πολλαπλών – όχι μεμονωμένων – αναλύσεων από διάφορα σημεία (υπάρχει μια σχετική παλαιότερη μαζική καταγγελία Συλλόγου Αλιέων), εφόσον διακυβεύεται η δημόσια υγεία. Παράλληλα, τονίζει ότι αν συντρέχουν λόγοι εμπλοκής και άλλων Υπηρεσιών της Περιφέρειας Β. Αιγαίου ή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, το αίτημα πρέπει να παραπεμφθεί αρμοδίως για ολοκληρωμένες απαντήσεις.

Τέλος, με αφορμή αυτό το ζήτημα, τα μέλη του Συλλόγου ζητούν από τον Δήμο να προχωρήσει σε ενέργειες αποκατάστασης της εν λόγω παραλίας.


Πηγή ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ/ Ντινα Βερβερη