Μ.Μπάκας «Σε πλήρη εγκατάλειψη αθλητικοί χώροι,πάρκα της Λέσβου-Άμεση παρέμβαση του Δήμου αλλιώς θα θρηνήσουμε θύματα»

Φάκελος αθλητικοί χώροι – πάρκα – παιδικές χαρές-SOS - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΡΗΝΥΣΟΥΜΕ ΑΘΩΑ ΘΥΜΑΤΑ


Παρέμβαση προς το Δήμο Λέσβου έκαναν οι Οικολόγοι Πράσινοι για τα πάρκα, τις παιδικές χαρές και του αθλητικούς χώρους που χρησιμοποιούν παιδιά. Με επιστολή τους προς το Δήμαρχο κ Σ. Γαληνο επισημαίνεται ένα ζήτημα εξαιρετικής σημασίας, που αφορά στο γήπεδο ποδοσφαίρου 5χ5 της περιοχής του Συνοικισμού στη Μυτιλήνη.

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που κοινοποιούνται, έχουν σπάσει οι βάσεις από τα τέρματα του ποδοσφαίρου με αποτέλεσμα το ένα να ακουμπάει στον τοίχο- κερκίδα ενώ το δεύτερο, που του λείπει και το ένα δοκάρι, να το έχουν ακουμπήσει τα παιδιά στο συρματόπλεγμα έτσι ώστε να μην πέσει. Πολλά παιδιά της γειτονιάς παίζουν καθημερινά στο γήπεδο αυτό και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος με έναν αέρα να πέσουν τα δοκάρια στα κεφάλια των παιδιών. Ανάλογα ατυχήματα έχουν γίνει στο παρελθόν σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, με χαρακτηριστική περίπτωση το θάνατο ενός 9χρονου παιδιού σε γήπεδο της Ηλιούπολης το 2013, και οφείλει ο Δήμος να προχωρήσει άμεσα στην επισκευή – αντικατάσταση των δοκαριών.

Ο Μιχάλης Μπάκας, συντονιστής των Πικολόγων Πράσινων Λέσβου έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η εγκατάλειψη είναι του γηπέδου 5χ5 στο Συνοικισμό είναι εμφανής και απαιτείται η παρέμβαση του Δήμου πριν θρηνήσουμε αθώα θύματα. Το γηπεδάκι αυτό όταν κατασκευάστηκε αποτέλεσε μια ανάσα άθλησης για τα παιδιά του Συνοικισμού, μιας περιοχής που βιώνει την έντονη υποβάθμιση της από τη γειτνίαση με το εργοστάσιο της ΔΕΗ, που τροφοδοτεί με ρεύμα όλο το νησί της Λέσβου. Οφείλουμε να είμαστε περισσότερο ευαίσθητοι στις ανταποδοτικές παροχές που οφείλει η Πολιτεία, και ο Δήμος Λέσβου εν προκειμένω, στην περιοχή αυτή της Μυτιλήνης, και να μπει σε υψηλή προτεραιότητα η ικανοποίηση των αιτημάτων των κατοίκων της περιοχής. Σε κάθε περίπτωση, και για να μην έχουμε ατυχήματα, είναι σημαντικό να είναι απόλυτη προτεραιότητα από την πλευρά του Δήμου η συντήρηση όλων των πάρκων, των παιδικών χαρών και των γηπέδων όταν σε αυτά παίζουν εκατοντάδες παιδιά σε όλο το νησί.»


ΠΚ Λέσβου των Οικολόγων Πράσινων