Συνάντηση εμπορικού συλλόγου με αφορμή την πεζοδρόμηση της Ερμού-Προτάσεις στον Δήμο Λέσβου από τον εμπορικό σύλλογο

Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής και Πρασίνου κ. Ν. Καρασάββα, πραγματοποίησε την Τρίτη το πρωί 26 Μαΐου, ο Πρόεδρος του ΕΣΜ κ. Π. Παπαρίσβαςσυνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο κ. Χ. Πουλέλλη, προκειμένου να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις δράσεων με αφορμή την πεζοδρόμηση της Ερμού
.

Το σύνολο των προτάσεων που παρέδωσε ο Πρόεδρος του ΕΣΜ κ. Παπαρίσβας στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, με αριθ. Πρωτ: 1765/21-5-2015 είναι το παρακάτω:

Με αφορμή την πεζοδρόμηση της Ερμού θα θέλαμε να προτείνουμε μια σειρά από δράσεις που κατά την άποψη μας θα πρέπει να περιλαμβάνουν τα εξής.


•    Βελτίωση  της οδού  Ερμού με έλεγχο και  αποκατάσταση του πλακόστρωτου στα σημεία  όπου υπάρχουν φθορές.
•    Αναβάθμιση του δημόσιου χώρου και αντιμετώπιση θεμάτων όπως η αισθητική, η καθαριότητα, η στήριξη και ανάπτυξη του πρασίνου. Θεωρούμε σημαντικό γιαυτό και του ζητούμε επανειλημμένα να αυξηθούν τα καλαθάκια απορριμμάτων σε Ερμού , Καβέτσου ,Ελ. Βενιζέλου (το παράλληλο με την Καβέτσου τμήμα )  Ζητάμε για μια ακόμα φορά να αυξηθούν τα καλαθάκια απορριμμάτων στην Ερμού.
•    Να στηθούν ενημερωτικές πινακίδες με τις περιηγητικές διαδρομές που μπορούν να ακολουθήσουν οι επισκέπτες της πόλης, δίνοντας έμφαση στο Αρχαίο Θέατρο, την Επάνω Σκάλα, το Κάστρο, τη Δημοτική Πινακοθήκη, τα Αρχαιολογικά Μουσεία καθώς και τα μουσεία Θεοφίλου και Τεριάντ (κάποια στιγμή θα λειτουργήσουν )  το παλιό Αρχαιολογικό Μουσείο κα.
•    Καθαρισμός κι ευπρεπισμός των Τούρκικων μνημείων και πληροφορίες για την Ιστορία τους, με ανάλογες πινακίδες. Να  υπάρχει ωράριο λειτουργίας ώστε να καθιερωθούν ως χώροι επίσκεψης από του επισκέπτες της πόλης.
•    Ενίσχυση της Αστυνόμευσης στον πεζόδρομο της Ερμού, απομάκρυνση των παράνομων πλανόδιων μικροπωλητών και  των ρομά  που ενοχλούν με την επαιτεία τους.
•    Να βαφτεί το στέγαστρο μπροστά από την Εθνική Τράπεζα και να δημιουργηθούν ανάλογα στέγαστρα μπροστά στην Τράπεζα Ελλάδος και στο τρίγωνο στη συμβολή των δρόμων Μητροπόλεως και Ερμού. Επίσης να γίνει μελέτη για τμηματική σκίαση της Ερμού σε παραδοσιακό ύφος. (με χρηματοδότηση της Περιφέρειας ή του Υπουργείου Αιγαίου.)
•    Ενημερωτικές πινακίδες για την πεζοδρόμηση της Ερμού, στην Πιττακού, την Μητροπόλεως , στην συμβολή των οδών, Κουντουριώτη και Αλκαίου, καθώς και στο σημείο που βρίσκεται το Γενί Τζαμί. Οι ίδιες πινακίδες να ενημερώνουν για εναλλακτικές διαδρομές.Nα γραφεί πιο κατανοητά
•    Να αντιμετωπιστεί το θέμα της δυσοσμίας από τα φρεάτια. Προτείνουμε να ραντιστούν και να σκεπαστούν με ειδικό υλικό το οποίο θα περιορίζει τις οσμές.
•    Να ορισθούν και να διαγραμμιστούν θέσεις parking για δίτροχα και να αυξηθούν οι θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων στους δρόμους γύρω από την Ερμού και περί των οδών του Εμπορικού Κέντρου της Πόλης μας . Παρκόμετρα με κέρματα για ευκολία χρήσης , και περισσότερες θέσεις στάθμευσης ,στο κέντρο της πόλης . Δημιουργία περιφερειακών πάρκινκ .
•    Προτείνουμε καλύτερη σήμανση με καλώς ορίσματα στις εισόδους – εξόδους της πόλης .
Εάν γίνουν τα παραπάνω πιστεύουμε πως θα επιτύχουμε την αισθητική και τουριστική αναβάθμιση της περιοχής αλλά και την ομαλή λειτουργία της.


         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΡΙΣΒΑΣ              ΑΡΑΠΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ