Λίγος ο κόσμος στην πορεία ειρήνης από την Παναγιουδα έως την Πλατεία Σαπφους Μυτιλήνης (ΦΩΤΟ)

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Μαΐου στις 6.30 το απόγευμα η πορεία Ειρήνης από την Παναγιούδα στην Πλατεία Σαπφούς Μυτιλήνης.


Με τα συνθήματα κατά των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, της φτώχειας και της εκμετάλλευσης των λαών να δονούν την ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η πορεία Ειρήνης από την Παναγιούδα στην Πλατεία Σαπφούς το απόγευμα της Κυριακής 24 Μαΐου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου, τιμώντας ταυτόχρονα τα 60 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη και τα 70 χρόνια από τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών.

Η εκκίνηση έγινε στις 18:30 το απόγευμα από την Παναγιούδα και ο τερματισμός πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 19:30  στο στην Πλατεία Σαπφούς Μυτιλήνης.

Στην πορεία ειρήνης συμμετείχαν λιγοστά μέλη του Εργατικού Κέντρου Λέσβου και μέλη διαφορών οργανώσεων.


Το μήνυμα της επιτροπής ειρήνης ήταν:


Να διεκδικήσουμε μαζί με όλους τους αγωνιστές της Ειρήνης σε όλη την Ελλάδα, σε συμπόρευση με το μαχόμενο εργατικό - λαϊκό κίνημα:

•    Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και επεμβάσεις, που γίνονται ή προετοιμάζονται για τα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
•    Να γυρίσουν όλα τα ελληνικά στρατεύματα από το εξωτερικό, οπουδήποτε συμμετέχουν ή στηρίζουν στρατιωτικές επεμβάσεις με όποιο πρόσχημα.
•    Να κλείσουν οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία.
•    Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ – ΕΕ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο μας.



ΦΩΤΟ Δήμητρα Χρυσοπουλου