Πανελλαδικές Εξετάσεις 2015: Οι λύσεις Βιολογίας, Φυσικής, Μαθηματικών και Ιστορίας

Με τα μαθήματα Βιολογίας, Φυσικής, Μαθηματικών & Στοιχείων Στατιστικής και Ιστορίας συνεχίστηκαν σήμερα οι Πανελλήνιες εξετάσεις.


Δείτε τα θέματα και τις λύσεις τους όπως τα παρουσιάζει η Καθημερινή σε συνεργασία με τα φροντιστήρια ΟΡΙΟΝ.
Φέτος 105.000 υποψήφιοι διεκδικούν μια από τις 68.000 θέσεις της τριτοβάθμιας εξέτασης.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις ξεκίνησαν την Δευτέρα με τους τελειόφοιτους να διαγωνίζονται στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Επόμενη μέρα των Πανελληνίων είναι η Παρασκευή. Οι μαθητές θα εξεταστούν στα μαθήματα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας (Θεωρητική Κατεύθυνση), Βιολογίας (Θετική Κατεύθυνση), Χημείας-Βιοχημείας (Τεχνολογική Κατεύθυνση-κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής) και Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Τεχνολογική Κατεύθυνση-κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών). 
Αρκετά εύκολα χαρακτήρισε τα θέματα Ιστορίας Γενικής Παιδείας, η καθηγήτρια Ελένη Σιαχάμη. Διαβάστε εδώ το σχόλιό της και την εκτίμησή της για το ποσοστό επιτυχίας των διαγωνιζομένων.

Απαιτητικά χαρακτήρισε τα θέματα των μαθηματικών ο καθηγητής κ. Μανώλης Φουντουλάκης. Διαβάστε εδώ το σχόλιο των φροντιστηρίων ΟΡΙΟΝ.

Aυξημένης δυσκολίας σε σχέση με πέρυσι κρίνονται τα θέματα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας από τον καθηγητή κ. Γιώργο Τρίγκο. Διαβάστε εδώ το σχόλιο και την εκτίμηση του ποσοστού επιτυχίας.

Αντίθετα, πιο εύκολα από πέρυσι με εύκολη θεωρία και κάποιες δυσκολίες σε πράξεις, χαρακτηρίστηκαν τα θέματα Φυσικής Γενικής Παιδείας από τον καθηγητή κ. Γιάννη Κυριακίδη. Διαβάστε εδώ το σχόλιο και την εκτίμηση του ποσοστού επιτυχίας.