ΝΟΔΕ Λέσβου «Άνοιξε ξαφνικά τα Ελληνικά σύνορα για χιλιάδες μετανάστες ο ΣΥΡΙΖΑ»

ΝΟΔΕ Λέσβου: «Πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να αποκτήσει  μεταναστευτική πολιτική....»


Το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης στη χώρα μας και ιδιαίτερα στο νησί μας, με πρωταγωνιστές ανθρώπους χτυπημένους από τη ζωή και τη μοίρα τόσο άσχημα, δεν προσφέρεται ούτε για μικροπολιτική, ούτε για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζει.

            Πριν λίγες ημέρες χάθηκαν πάνω από 900 ανθρώπινες ζωές και θα ήταν τουλάχιστον απαράδεκτο η Ν.Δ., αν και έχει πάρα πολλά να πει για τις παλινωδίες της επικίνδυνης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, να κάνει την παραμικρή πολιτική πάνω στις σωρούς των άτυχων συνανθρώπων μας.

            Γι αυτό το λόγο και συνιστούμε στην κυβέρνηση αντί να μπαινοβγαίνει στα κανάλια και να βγάζει δελτία τύπου με κορώνες και άναρθρες κραυγές, να ενσκήψει πάνω από το σημαντικό αυτό πρόβλημα και να αποκτήσει επιτέλους μια σταθερή και ουσιώδη μεταναστευτική πολιτική, που θα σκέφτεται παράλληλα με τους μετανάστες και τους δοκιμαζόμενους πολίτες αυτής της χώρας.

            Δεν είναι δυνατόν η αρμόδια Υπουργός να μιλάει για παράνομους μετανάστες που λιάζονται στην Ομόνοια ή όπου αλλού, και στη συνέχεια να δηλώνει, ότι αυτοί μετά εξαφανίζονται. Δεν είναι δυνατόν, επίσης να μιλάνε από τη μία για υποδοχή των ταλαιπωρημένων αυτών ανθρώπων, και από την άλλη να τους αφήνουν έρμαια της τύχης τους στο κέντρο της Αθήνας.

            Τελικά, αποδείχθηκε  περίτρανα ότι από την ανάληψη των καθηκόντων της παρούσας κυβέρνησης και με την « μεταναστευτική της πολιτική», είναι σαν να άνοιξε ξαφνικά τα Ελληνικά σύνορα για χιλιάδες  μετανάστες που εισέρχονται αθρόα πλέον σε μια δοκιμαζόμενη χώρα.
            Πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να αποκτήσει  μεταναστευτική πολιτική για να ανταπεξέλθει στο μείζον αυτό πρόβλημα και να αφήσει κατά μέρος όλες αυτές τις επικοινωνιακές μικροπολιτικές πάνω στα άψυχα κορμιά εκατοντάδων ανθρώπων. Είναι ντροπή....