Συνάντηση Δ.Σ του Επιμελητηρίου Λέσβου με την επιτροπή πολιτών για το «ΣΑΡΛΙΖΑ»

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. του ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΣΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Κίνησης Πολιτών Λέσβου για τα ιαματικά λουτρά Θερμής και το «ΣΑΡΛΙΖΑ»


Την Δευτέρα 30/3/2015 στη συνεδρίαση Δ.Σ. του Επιμελητηρίου παρέστησαν εκπρόσωποι της Κίνησης Πολιτών Λέσβου για τα ιαματικά λουτρά Θερμής και το «ΣΑΡΛΙΖΑ»,  οι οποίοι επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας για την εγκατάλειψη των ιαματικών λουτρών Θερμής και του «ΣΑΡΛΙΖΑ» και ζήτησαν την αποδοχή, την στήριξη και την έμπρακτη βοήθεια του Επιμελητηρίου.

Επίσης, έθεσαν το ζήτημα της αναπτυξιακής ανασυγκρότησης της Λέσβου με την αξιοποίηση  του Θερμαλισμού και την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού και του τουρισμού υγείας, με όραμα και στρατηγικό στόχο να γίνει «η Λέσβος θερμαλιστικό κέντρο της Ευρώπης».

 Τέλος πρότειναν την αλλαγή χρήσης του Ξενοδοχείου «ΣΑΡΛΙΖΑ» και την μετατροπή του σε θερμαλιστικό κέντρο,  στη Θερμή που είναι ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗ, με μακραίωνη ιστορία 5000 χρόνων και με εγκαταστάσεις που έχουν εγκληματικά εγκαταλειφθεί στη ηθικοκοινωνική και οικονομική απαξίωση.

Τα μέλη του Δ.Σ. ομόφωνα και ομόθυμα ενέκριναν το Ψήφισμα, αποφάσισαν να στηρίξουν τον αγώνα της Κίνησης Πολιτών Λέσβου για τα ιαματικά λουτρά Θερμής και να αναλάβει το Επιμελητήριο στο αμέσως επόμενο διάστημα πρωτοβουλίες σε συνεργασία και με τους λοιπούς φορείς, για την ανάδειξη του θερμαλισμού της Λέσβου.


Μυτιλήνη 31 Μαρτίου 2015