Ναυάγιο με μετανάστες ανοιχτά της Λέσβου-Για ώρες είχαν χαμένο στην θάλασσα μικρό παιδί….συγκίνηση όταν το βρήκαν (ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ)

Το Λιμενικό έσωσε 45 άτομα ανάμεσά τους και τέσσερα παιδιά


Συνολικά 45 μετανάστες ανάμεσα στους οποίους τέσσερα παιδιά, έσωσαν σήμερα νωρίς το πρωί ανοικτά του αεροδρομίου της Μυτιλήνης τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Στις 06.30 το πρωί φουσκωτό σκάφος με προέλευση τη απέναντι ακτή εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

Το σκάφος τρυπημένο από κάποιον επιβαίνοντα βυθιζόταν και οι επιβαίνοντες ένας ένας βρισκόταν στη θάλασσα.

Από το σκάφος του Λιμενικού Σώματος που έσπευσε βούτηξαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος καθώς και από την ακτή με στόχο να περισυλλεγούν οι ναυαγοί.

Λίγη ώρα μετά, στο λιμάνι της Μυτιλήνης μετρήθηκαν οι σωσμένοι και βρέθηκαν 44. Ένα παιδί έλειπε. Ήταν το παιδί που είχε περισυλλεγεί μετά την αναχώρηση των ναυαγών. Τρία από τα παιδιά μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Σε δυο ακόμα περιστατικά επενέβησαν σήμερα στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Μια στην περιοχή του Μανταμάδου και μια στην περιοχή του Μολύβου. Και στις δυο περιπτώσεις περισυλλέχθηκαν συνολικά 85 πρόσφυγες και μετανάστες.

Συγκλονίζει η περιπέτεια ενός δίχρονου αγοριού

Συγκλονίζει η περιπέτεια ενός δίχρονου αγοριού από τη Συρία. Η βάρκα στην οποία επέβαινε μαζί με τη μητέρα του το θείο του και τα αδελφάκια του, μεταξύ 45 ατόμων,  βυθίστηκε  ανοιχτά της Μυτιλήνης και ο μικρός μέσα στη νύχτα ,  χωρίστηκε  από τους δικούς του.

Όταν οι λιμενικοί που το έβγαλαν στη στεριά το παρέδωσαν στη μητέρα και το θείο του που αγωνιούσαν για την τύχη του, ο μικρός χώθηκε με ανακούφιση και χαμόγελο στην αγκαλιά τους.













ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΤΥΛΟΣ