Άλμα για την Γ εθνική- Υπερπρωταθλητής Λέσβου-Λήμνου ο Διαγόρας Αγίας Παρασκευής διέλυσε με 3-0 τον Ηρακλή Ατσικης (ΦΩΤΟ)

Πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα ο μεγάλος τελικός μεταξύ του Ηρακλή Ατσικής και του Διαγόρα Αγίας Παρασκευής μπροστά σε περίπου 300 φιλάθλους στο δημοτικό γήπεδο "Ταρλάς" στη Μυτιλήνη.


Ο Διαγόρας Αγίας Παρασκευής επιβλήθηκε με 3-0 του Ηρακλή Ατσικής και έδειξε ποιος είναι το αφεντικό στο νομό Λέσβου. 

Ο Διαγόρας Αγίας Παρασκευής θα εκπροσωπήσει την ΕΠΣ Λέσβου στους αγώνες μπαράζ για την άνοδο στη Football League 2, εκεί όπου θα διεκδικήσει το μοναδικό εισιτήριο ανόδου με αντιπάλους τον πρωταθλητή της ΕΠΣ Χίου ΑΠΟ Κανάρη Νενήτων, τον πρωταθλητή της ΕΠΣ Σάμου ΑΨΕΣ Πυθαγόρα και τον πρωταθλητή της ΕΠΣ Κυκλάδων ΑΟ Πανναξιακό (επικράτησε το μεσημέρι στα πέναλτι με 3-2 επί του ΑΟ Σύρου, κανονική διάρκεια 1-1).

Το γήπεδο είχε αρκετό κόσμο, με φιλάθλους και από τη Λήμνο να δίνουν το παρόν για να στηρίξουν την ομάδα μας. Μεταξύ των φιλάθλων ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Σπύρος Γαληνός, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιώργος Ζαχάρωφ και Γιώργος Βογιατζής, ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Λέσβου κ. Ψαρόπουλος Σταύρος και ο Αντιπρόεδρος και Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Πετρέλλης Κυριάκος.

Ο Διαγόρας ξεκίνησε καλύτερα έχοντας την κατοχή και δυο καλές ευκαιρίες στο 1ο δεκάλεπτο.

Στο 15' οι παίχτες του Ηρακλή βρήκαν τα πατήματα τους και στο 20' είχαν μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Κωνσταντάρα να χάνει ένα γκολ σε κενή εστία, μετά από πολύ καλή κάθετη μπαλιά του Κρίκη Δ..

Στο 32ο λεπτό μετά από ένα στημένο λίγο έξω απο την περιοχή, το τραγικό λάθος του τερματοφύλακα της Ατσικής Τζορτζίνη Γ. επέτρεψε στον Διαγόρα να ανοίξει το σκορ, κάνοντας το 1 - 0.

Στο 35' ο Διαγόρας είχε άλλη μια καλή ευκαιρία, με τον επιθετικό όμως της Μυτιληνιάς ομάδας να μην "βρίσκει" την μπάλα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο το παιχνίδι συνεχίστηκε σε καλό ρυθμό, με τον Ηρακλή να έχει την κατοχή αλλά να μην μπορεί να απειλήσει.

Στο 2ο ημίχρονο η ομάδα μας μπήκε φοβισμένα, έκανε πολλά λάθη και έδωσε χώρο στον Διαγόρα.

Η ομάδα της Αγίας Παρασκευής απείλησε στο 53' και στο 55' χωρίς όμως να σημειώσει κάποιο τέρμα.

Στο 64' η πίεση του Διαγόρα απέδωσε καρπούς, όπου πάλι μετά από στημένη φάση ο Μαραγκός με κεφαλιά κάνει το 2 - 0.

Στο 66' ο Τζορτζίνης με επέμβαση του σώζει τον Ηρακλή από ένα τρίτο γκολ.

Στο 85' μετά από άλλη μια στημένη φάση, η μπάλα χτύπησε στο τείχος και κατέληξε για τρίτη φορά στα δίχτυα του Ηρακλή.

Το παιχνίδι έληξε 3 - 0, με τον Διαγόρα να ανακηρύσσεται Πρωταθλητής Νομού Λέσβου. Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις των ομάδων.

Το σφύριγμα της λήξης έδωσε το έναυσμα για πανηγυρισμούς εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου και άλλο ένα τρόπαιο μπήκε στη συλλογή του Διαγόρα.

Οι φίλαθλοι του Διαγόρα έδωσαν και πάλι δυνατό παρόν στην κερκίδα αυτή τη φορά του Δημοτικού Γηπέδου Μυτιλήνης, ενισχύοντας και αποθεώνοντας στο τέλος την ομάδα. 

Πηγή ΡΕΠΟΡΤΑΖ:  limniakifoni.gr

ΦΩΤΟ ΜΑΚΗΣ ΔΟΥΚΑΚΗΣ