Νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις στην ΠΛΑΖ Τσαμακια Μυτιλήνης με Water park και δωρεάν είσοδο-Σε ιδιώτη η εκμετάλλευση

ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΛΑΖ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


- Την προκήρυξη για την εκμίσθωση τμήματος της παραλίας προκειμένου να αναπτυχθούν νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες, όπως θαλάσσιο πάρκο και water sports, ετοιμάζει η ΑΔΕΛ

- «Θέλουμε να δώσουμε στην περιοχή την ζωντάνια και την κίνηση που είχε παλαιότερα και να προσφέρουμε αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους πολίτες», δηλώνει ο Σπ. Γαληνός

Πρόσω ολοταχώς για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας με στόχο την αύξηση των εσόδων του Δήμου και ταυτόχρονα την αναβάθμιση των σημερινών εγκαταστάσεων σε όλους τους τομείς, έχει βάλει ο Σπύρος Γαληνός. Μετά από τον διαγωνισμό που έγινε για την εκμίσθωση των ιαματικών πηγών στα Θέρμα, από τον οποίο ήδη προέκυψε ανάδοχος επιχειρηματίας που θα ανακοινωθεί και επίσημα μέσα στις επόμενες μέρες, η Δημοτική Αρχή βάζει μπρος για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων στην πλαζ Τσαμάκια, με την εκμίσθωση μέρους της παραλίας προκειμένου να αναπτυχθούν επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Όπως δηλώνει ο Δήμαρχος στα “Νέα της Λέσβου”, το ερχόμενο καλοκαίρι θα βρει την Μυτιλήνη με ένα οργανωμένο παραθαλάσσιο πάρκο (water park) όπως έχουν δημιουργηθεί σε άλλα νησιά, αλλά και με δωρεάν είσοδο στην δημοτική πλαζ για όλους, ντόπιους και επισκέπτες, που θα μπορούν να απολαμβάνουν το μπάνιο τους στην κοντινότερη παραλία της πόλης, με την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών.

Δωρεάν είσοδος

Από την πρώτη εβδομάδα που ανέλαβε τα καθήκοντα του Δημάρχου τον Σεπτέμβριο, ο Σπύρος Γαληνός, έδωσε εντολή για την μείωση του εισιτηρίου στην πλαζ Τσαμάκια από 2 σε 1 ευρώ, ενώ είχε δεσμευτεί ότι το ερχόμενο καλοκαίρι η είσοδος θα ήταν ελεύθερη, τουλάχιστον για τους συνταξιούχους και τους δημότες που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Οι μήνες πέρασαν κι ενώ βρισκόμαστε προ των πυλών της νέας τουριστικής περιόδου, η Δημοτική Αρχή κίνησε τα νήματα και είδε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για να αξιοποιηθούν περαιτέρω οι εγκαταστάσεις της πλαζ, εκτός από την εκμίσθωση του αναψυκτηρίου που λειτουργεί εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια.
Water park!

Όπως δήλωσε ο κ. Γαληνός στην εφημερίδα μας, επιτυχημένος επιχειρηματίας από άλλη περιοχή της χώρας, έχει ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για να επενδύσει στην Μυτιλήνη και συγκεκριμένα στην δημοτική πλαζ, δημιουργώντας ένα θαλάσσιο πάρκο δίπλα στην ακτή, με πολλά παιχνίδια, νεροτσουλήθρες κι άλλες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Μέσα στο προσεχές διάστημα, πιθανότατα πριν από το Πάσχα, η ΑΔΕΛ που έχει την ευθύνη διαχείρισης κι αυτού του χώρου, θα εκδώσει προκήρυξη για την εκμίσθωση μέρους της παραλίας, ώστε να κατατεθούν προτάσεις και προσφορές όχι μόνο για water park, αλλά και για άλλες δραστηριότητες. Το μήκος της παραλίας ξεπερνά τα 800 μέτρα κι όπως εκτιμά η Δημοτική Αρχή, θα μπορούσαν να αναπτυχθούν κι άλλες αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για όλη την περίοδο του καλοκαιριού.

Αύξηση των εσόδων

Την ίδια ώρα, η Δημοτική Αρχή έχει αποφασίσει να μην εισπράττει πλέον εισιτήρια από τους λουόμενους στην πλαζ, αλλά η είσοδος να είναι ελεύθερη για όλους. Όπως τονίζει ο Δήμαρχος, με τον σχεδιασμό που υπάρχει και ακολουθείται κατά γράμμα από την ΑΔΕΛ, αφενός θα επιτευχθεί ο στόχος του Δήμου για αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας και αύξηση των εσόδων του και αφετέρου ο κόσμος θα μπορεί να κάνει το μπάνιο του δωρεάν, χωρίς να καταβάλλει εισιτήριο.


«Στόχος μας είναι να εκμεταλλευτούμε την περιουσία του Δήμου και ταυτόχρονα να αναβαθμίσουμε τις εγκαταστάσεις που υπάρχουν, σε όλους τους τομείς. Η πλαζ Τσαμάκια είχε αξιοποιηθεί σε κάποιο βαθμό τα προηγούμενα χρόνια, αλλά υπάρχουν πολλά περιθώρια ακόμη για να καταστεί πόλος έλξης ντόπιων και επισκεπτών, ως η κοντινότερη παραλία στην πόλη. Θέλουμε να δώσουμε στην περιοχή την ζωντάνια και την κίνηση που είχε παλαιότερα και να προσφέρουμε αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους πολίτες. Με την εκμίσθωση τμήματος της παραλίας θεωρώ ότι θα επιτύχουμε τον στόχο μας, αφού και θα ικανοποιηθεί το χρόνιο και δίκαιο αίτημα για δωρεάν είσοδο στην δημοτική πλαζ, ενώ ταυτόχρονα θα αυξηθούν τα έσοδά μας. Τα Τσαμάκια, που είναι η αυλή της Μυτιλήνης, πρέπει να αποκτήσουν την παλιά τους αίγλη και βάσει αυτού του σχεδιασμού θα κινηθούμε».

Πηγη Εφημεριδα Νεα της Λεσβου