Το Νηπιαγωγείο Πλάτωνα στο Απολιθωμένο Δάσος και το Δεινοθήριο της Λέσβου

Γεμάτοι νέες εμπειρίες ολοκλήρωσαν την εκπαιδευτική τους επίσκεψη οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου ΠΛΑΤΩΝΑ στο Κέντρο Πληροφόρησης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στη Μυτιλήνη.


Οι μαθητές με μεγάλο ενθουσιασμό συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οι περιπέτειες του μικρού Δεινούλη στο δάσος με τις Σεκόιες» και γνώρισαν το Δεινοθήριο, το πρώτο απολιθωμένο ζώο που βρέθηκε στο Απολιθωμένο Δάσος, μέσα από ένα πρωτότυπο θεατρικό παιχνίδι και ποικίλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μετέφερε τα παιδιά νοητά 20 εκατομμύρια χρόνια πριν, στο τροπικό δάσος της περιοχής όπου ενσάρκωσαν μέσα από το θεατρικό παιχνίδι το ρόλο του «Δεινούλη». Οι μαθητές φόρεσαν τις στολές της σεκόιας, της βελανιδιάς, του πεύκου και των άλλων φυτών που ζούσαν στο δάσος και βιώσαν την ιστορία δημιουργίας του Απολιθωμένου Δάσους και τις περιπέτειες του μικρού Δεινουλη.

Η εμπειρία γνωριμίας των μικρών μαθητών του Νηπιαγωγείου ΠΛΑΤΩΝΑ με το Απολιθωμένο Δάσος συνεχίστηκε, καθώς συμμετείχαν σε δραστηριότητες ανασκαφής και αναγνώρισης απολιθωμένων φύλλων, με τη βοήθεια της μουσειοσκευής ΓΕΩΡΑΜΑ ενώ στον εκθεσιακό χώρο με μεγάλη επιτυχία ανακάλυψαν απολιθωμένα φύλλα, απολιθωμένους κορμούς δέντρων, κλαδιά και τμήματα ριζικών συστημάτων από το Απολιθωμένο Δάσος. Τα παιδιά ιδιαίτερα ενθουσιασμένα ολοκλήρωσαν την εκπαιδευτική τους επίσκεψη κάνοντας εντυπωσιακές ζωγραφιές για το Δεινούλη και την ιστορία δημιουργίας του Απολιθωμένου Δάσους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο τηλέφωνο 22510-47033 e-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr .