Επέκταση της σύμβασης μεταξύ του Δήμου Λέσβου και του Πανεπιστημίου Κρήτης για την αρχαιολογική έρευνα στην περιοχή του Λισβορίου

Συζητείται την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015, στο Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου, η επέκταση της σύμβασης μεταξύ του Δήμου Λέσβου και του Πανεπιστημίου Κρήτης,


για την τεχνική και διοικητική υποστήριξη των εργασιών, των μετακινήσεων και της διαμονής των ερευνητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, οι οποίοι συμμετέχουν στην αρχαιολογική έρευνα στην περιοχή του Λισβορίου.

Τα ιστορικής και μεγάλης σημασίας ευρήματα στην περιοχή, έχουν ήδη προκαλέσει το ενδιαφέρον της διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας. Ευρήματα που διαμορφώνουν εκ νέου το τοπίο της έρευνας, σχετικά με την ανθρώπινη προέλευση και εξέλιξη. Οι ανασκαφές στην συγκεκριμένη περιοχή ουσιαστικά στρέφουν τα φώτα της αρχαιολογικής έρευνας στο νησί μας, με προοπτικές ανάπτυξης. Παράλληλα, προβάλλεται σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά διεθνών Πανεπιστημίων, όπως το Πανεπιστήμιο  “Columbia”, των Η.Π.Α.


Εκτός όμως από τα παραπάνω, τα σημαντικά ευρήματα της περιοχής δημιουργούν το κατάλληλο πλαίσιο για την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού στη Λέσβο. Ήδη, υπάρχουν σχετικά δημοσιεύματα που προβάλουν το θέμα, σε περιοδικά της αεροπορικής εταιρείας Aegean. Ένα ακόμα πολλά υποσχόμενο στοιχείο ανάπτυξης, για το Λεσβιακό τουριστικό προϊόν.