Λέσβος, το νησί των ονείρων

Η πανέμορφη Λέσβος, το νησί της Σαπφούς και του Θεόφιλου, του θαύματος του Ταξιάρχη και του Απολιθωμένου Δάσους μας προσκαλεί να ζήσουμε την άνοιξη! Πανέμορφες ανατολές στις παραλίες, μαγικά ορεινά τοπία και μια ατμόσφαιρα γεμάτη γλύκα από τους κατοίκους θα σας μαγέψουν!


 Λέσβος ή Μυτιλήνη;

Όντως η Λέσβος έχει δύο ονόματα και την λατρεύουμε και με τα δύο! Ένα στολίδι στο βορειοανατολικό Αιγαίο σε σχήμα πλατανόφυλλου, ένα κόσμημα της Μεσογείου. Στα γραφικά σοκάκια της Αγιάσου και του Μολύβου η Λέσβος συνεχίζει αδιατάρακτα την όμορφη ιστορία της – άλλωστε το περίφημο σοκάκι με τις βουκαμβίλιες στον Μόλυβο θεωρείται ανάμεσα στα ομορφότερα περάσματα του κόσμου. Ιστορικοί οικισμοί απίστευτης ωραιότητας διάσπαρτοι στο νησί, καθένας κι ένας ολόκληρος κόσμος, περιμένουν να ανακαλύψετε τους αρχιτεκτονικούς, φυσικούς και γαστρονομικούς θησαυρούς τους!

Στο Σιγρί

Τι να πει κάποιος για αυτό το θαύμα της φύσης. Στο Απολιθωμένο Δάσος στο Σιγρί, που αποτελεί μνημείο φυσικής κληρονομιάς, το μυαλό σταματάει… Το απολιθωμένο Δάσος προκαλεί την φαντασία μας, τα πετρωμένα δέντρα δημιουργούν ένα εντελώς εξωπραγματικό τοπίο και πρέπει να το δει κάποιος με τα μάτια του για να το πιστέψει ότι υπάρχει…

Ιστορία, θρησκευτικό συναίσθημα και απόλυτη ομορφιά

Ο Ταξιάρχης στο Μανταμάδο είναι ένα περίεργο φαινόμενο οπωσδήποτε και δεν είναι τυχαίο ότι σε αυτόν τον τόσο θαυματουργό τόπο συρρέουν χιλιάδες επισκέπτες – προσκυνητές κάθε χρόνο. Η Λέσβος έχει συνδέσει την ιστορία της με την εμβληματική προσωπικότητα του Θεόφιλου, που έχει φιλοτεχνήσει άπειρα έργα στην περιοχή, άλλωστε εδώ βρίσκεται και το Μουσείο Θεόφιλου. Η Παναγία της Πέτρα, η Παναγία Συκαμνιάς, ο επιβλητικός ορεινός όγκος του Ολύμπου και οι φανταστικοί αρχαιολογικοί χώροι, όπως στα Μέσα, με το εκπληκτικό ιερό του Δία, του Διονύσου και της Ήρας,  κάνουν την Λέσβο έναν παράδεισο για περιηγήσεις και ανακαλύψεις!

Σε καφενεία του 1800!

Φυσικά η Λέσβος είναι η πατρίδα του ανεπανάληπτου εμβλήματος της Ελλάδας, που είναι το ούζο – άλλωστε υπάρχει και μουσείο ούζου! Τα καφενεία τη Λέσβου έχουν ανεπανάληπτη ατμόσφαιρα, μοναδικούς θαλασσινούς μεζέδες και μια τεράστια παράδοση στο θέμα του ούζου. Ο Ερμής για παράδειγμα είναι ένα στέκι που λειτουργεί αδιάλειπτα για πάνω από 200 χρόνια, ενώ μαγαζιά όπως το Ουζερί του Κουτσομύτη φημίζονται για την παραδοσιακή τους κουζίνα! Αν υπολογίσουμε ότι τώρα που ανοίγει ο καιρός θα ανοίξουν και όλα τα παραλιακά ταβερνάκια, στις καταγάλανες παραλίες της Λέσβου, δεν μπορούμε να μετράμε τις ώρες μέχρι να βρεθούμε στην αγκαλιά της!