Πορεία διαμαρτυρίας για τον Βαγγέλη Γιακουμακη και το σχολικό εκφοβισμό στην Μυτιλήνη

Το θέμα του Βαγγέλη Γιακουμάκη, το bullying και ο εντοπισμός της σορός του, συγκλόνισε την κοινή γνώμη, αλλά πάνω από όλα συγκλόνισε τις μαθητικές κοινότητες όλων των σχολείων της χώρας, ανάμεσα τους και αυτή της Λέσβου.

Το ζήτημα του Βαγγέλη Γιακουμάκη εξακολουθεί να συγκλονίζει την κοινή γνώμη, ενώ πολλά ερωτηματικά στην υπόθεση του παραμένουν ανοικτά. Αυτό που θέλουν οι μαθητικές κοινότητες είναι να σταματήσει το bullying, ένα φαινόμενο που έχει εξελιχτεί σε κοινωνική μάστιγα και ελπίζουν ότι η υπόθεση του Βαγγέλη θα αποτελέσει την αφετηρία για να μπορέσει η κοινωνία να κάνει κάτι για αυτό, ευαισθητοποιώντας ολοένα και περισσότερες κοινωνικές ομάδες.


Στο πλαίσιο αυτό θα γίνει και η συγκέντρωση - πορεία διαμαρτυρίας στην πλατεία Σαπφους, την Κυριακή 29/03 στις 11:00 το πρωι, με τους συμμετέχοντες να ζητούν την καταδίκη των ανθρώπων που φέρονται να οδήγησαν στον θάνατο τον 20χρονο σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής από την Κρήτη, εκφράζοντας παράλληλα την εναντίωση τους σε κάθε μορφή bullying και σχολικού εκφοβισμού.