Δήμος Λέσβου προς Γεωργουλα: «Όλες οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής γίνονται με απόλυτη διαφάνεια»

Σχετικά με την επιστολή του κ. Γεωργούλα, η οποία δημοσιεύτηκε στα τοπικά ΜΜΕ, αναφορικά με το θέμα των προσλήψεων προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου Λέσβου, θα θέλαμε να αναφέρουμε τα εξής.


Έχει πραγματοποιηθεί από τον Γ.Γ του Δήμου Λέσβου, κ. Ε. Παπαϊωάννου, καταγραφή τόσο του υπάρχοντος προσωπικού όσο και των αναγκών της κάθε υπηρεσίας για επιπλέον υπαλλήλους. Οι απαιτήσεις της κάθε υπηρεσίας καταγράφηκαν υπό το πρίσμα μιας αναδιαρθρωμένης και αποδοτικότερης δομής. Προτεραιότητα στην πρόσληψη προσωπικού έχει, όπως είναι φυσικό, η διεύθυνση καθαριότητας. Έχει γίνει αίτημα προς τον αρμόδιο Υπουργό κ. Κατρούγκαλο για έκδοση απόφασης κατανομής σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4250/2014(Άρθρο 35), ώστε να γίνει άμεσα πρόσληψη προσωπικού. Παράλληλα, αλλεπάλληλες παρεμβάσεις έχουν γίνει από τις αρχές Σεπτεμβρίου του προηγούμενου έτους μέχρι και σήμερα προς τον εκάστοτε αρμόδιο Υπουργό. Στις παρεμβάσεις αυτές, για τις οποίες εκδόθηκαν δελτία τύπου για την ενημέρωση των συμπολιτών μας, τονίστηκε η επιτακτική και άμεση ανάγκη του Δήμου Λέσβου για την πρόσληψη νέου προσωπικού. 


Όλες οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής γίνονται με απόλυτη διαφάνεια και σύμφωνα με τις δυνατότητες που μας δίνει η κείμενη νομοθεσία. Η στελέχωση της διεύθυνσης καθαριότητας παραμένει προτεραιότητα χωρίς να παραμελείται και η ενίσχυση των διοικητικών υπηρεσιών, για την οποία απαιτούνται χρονοβόρες και περίπλοκες διαδικασίες.