Δήλωση Αντιδημάρχου Δήμου Λέσβου κ.α Αντωνέλλη για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του  Οργανισμού «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου», Αναστασία Αντωνέλλη, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, την Κυριακή 8 Μαρτίου,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Και ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, βρίσκει τις γυναίκες του τόπου μας να διαβιούν σε συνθήκες χειρότερες από πριν, ως θύματα και αυτές της  φτωχοποίησης που έχουμε υποστεί ως Χώρα. Είναι αποδεδειγμένο ότι, σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες, ο ρόλος των γυναικών στην κοινωνία γίνεται ακόμη πιο σημαντικός. Παρότι επηρεάζονται άμεσα από την κρίση, με τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας και την επακόλουθη πτώση του βιοτικού τους επιπέδου, γινόμενες συχνότερα σε σχέση με πριν θύματα βίας, οι γυναίκες καλούνται να στηρίξουν το σύνολο της οικογένειας δίνοντας ελπίδα και προοπτική, αλλά και να επιδείξουν αλληλεγγύη στον κοινωνικό τους περίγυρο.

Εμείς, ως Δήμος Λέσβου, με μια σειρά από δράσεις μας και στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας, υποστηρίξαμε και υποστηρίζουμε τις γυναίκες του τόπου μας, στους τομείς που περισσότερο έχουν ανάγκη: Υγεία, εργασία, κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη, βοήθεια στις γυναίκες θύματα βίας.

Mπορούν να απευθύνονται στον Οργανισμό μας, «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης», που βρίσκεται Αγίας Ειρήνης 10, στην Μυτιλήνη, τηλέφωνο 22510-27501, για τις υπηρεσίες του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου μας, στο εσωτερικό 2, για την Τράπεζα Εργασίας , τις Ομάδες Γονέων, τον Ξενώνα κακοποιημένων γυναικών, τον Ξενώνα Απόρων Καρκινοπαθών στην Αθήνα, στο εσωτερικό 3.

Στη δύσκολη και απάνθρωπη περίοδο που διανύουμε, είναι ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη να ανταποκριθούμε δημιουργικά, με αγάπη και πίστη στις δυνατότητες μας, στις πολλές προκλήσεις που καθημερινά καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ως γυναίκες, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες ζωής.
Θυμίζοντας τα λόγια της Σιμόν ντε Μπωβουάρ: «η μοιρολατρία θριαμβεύει επάνω σ’ αυτούς που πιστεύουν σ’ αυτήν», εύχομαι σε όλες τις γυναίκες του τόπου μας Δύναμη και Κουράγιο, Δράση και Πράξη,  με εφόδια την διαφορετικότητα της  οπτικής και του τρόπου μας να αγαπάμε,  χωρίς να αποποιούμαστε την γυναικεία ταυτότητα μας.»