Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης καταγγέλλει την επίθεση που δέχτηκε νεαρή ειδικευόμενη γιατρός στο νοσοκομείο

Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης καταγγέλλει την επίθεση που δέχτηκε νεαρή ειδικευόμενη γιατρός στο νοσοκομείο της πόλης μας από συνοδό ασθενή.


Το περιστατικό αυτό καθεαυτό είναι σύμφυτο με το εκμεταλλευτικό σύστημα, όπου οι εργατικές λαϊκές ανάγκες γίνονται εμπόρευμα. Έχει συγκεκριμένες οικονομικές και κοινωνικές αιτίες και οι συνέπειες της επεκτείνονται  έως και διαπροσωπικές σχέσεις.

Σε καμία των περιπτώσεων μια νεαρή γυναίκα γιατρός, που ήρθε στο νησί μας να δουλέψει προσφέροντας τις υπηρεσίες της για την καλύτερη και σωστότερη παροχή υπηρεσιών υγείας  δεν πρέπει να γίνει το εξιλαστήριο θύμα στο βωμό των σοβαρών ελλείψεων που έχει το νοσοκομείο μας. Ελλείψεις που είναι αποτέλεσμα πολίτικων της ΕΕ και όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων αλλά και της σημερινής.

Καλούμε  τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων του νησιού μας, τους εργαζόμενους, την οργή και τον θυμό τους για τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο νοσοκομείο να τα μετατρέψουν σε συλλογική αγωνιστική δράση στο πλευρό της λαϊκής συμμαχίας ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών που περιλαμβάνει:

Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας για όλους .Με κρατική χρηματοδότηση και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
       

Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού κλπ) με πλήρη και αποκλειστική σχέση εργασίας.