Σύσκεψη στο Δημαρχείο Λέσβου για τους ΡΟΜΑ, την στάθμευση σε Ερμού-Προκυμαία, και για το μέγα θέμα των μεταναστών

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Λέσβου 


Μέσα στα πλαίσια της πολιτικής που έχει χαράξει και υλοποιεί η δημοτική αρχή, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων και την βελτίωση της εικόνας της πόλης της Μυτιλήνης, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015, σύσκεψη παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή κ.  Ανδρέα Στεφάνου, του Κεντρικού Λιμενάρχη κ. Εμμανουήλ Μαργωμένου, του Δημάρχου Λέσβου κ. Σπύρου Γαληνού, των Αντιδημάρχων κας. Αναστασίας Αντωνέλλη, κ. Νίκου Καρασάββα, κ. Γιώργου Κατζανού και του Γ.Γ του Δήμου Λέσβου κ. Λευτέρη Παπαϊωάννου. 

Αναλυτικότερα, τα θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση ήταν, η στενή  τριμερής συνεργασία Αστυνομίας, Λιμενικού και Δήμου Λέσβου, αναφορικά με τα ζητήματα : α) της στάθμευσης και του κυκλοφοριακού ελέγχου στην ευρύτερη περιοχή της προκυμαίας και της οδού Ερμού, β) τη μέριμνα για την φιλοξενία των παράνομα εισερχομένων μεταναστών και γ) τις δράσεις για τον έλεγχο και την κοινωνική ενσωμάτωση των Ρομά.

Συγκεκριμένα συμφωνήθηκαν :

η αυστηρή τήρηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και των ρυθμίσεων στάθμευσης στην περιοχή της προκυμαίας αλλά και στον πεζόδρομο της Ερμού.

η φιλοξενία των παράνομα εισερχομένων μεταναστών αποκλειστικά στο κέντρο υποδοχής της Μόριας και η πρόταση προς την κεντρική κυβέρνηση για την ανάληψη πρωτοβουλιών δημιουργίας ανοιχτού κέντρου φιλοξενίας στο χώρο του παλιού στρατοπέδου που εφάπτεται στο υπάρχον κέντρο της Μόριας.

η ανάληψη δράσης, για την εκταμίευση κονδυλίων μέσα από Ευρωπαϊκά προγράμματα με στόχο, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Ρομά και την ενσωμάτωσή τους στην τοπική κοινωνία. Επίσης, στα πλαίσια της παραπάνω δράσης, συμφωνήθηκε ο έλεγχος των καθημερινών δραστηριοτήτων τους και η εφαρμογή των διατάξεων του νόμου, ο οποίος ισχύει για όλους τους πολίτες χωρίς καμία εξαίρεση ή διάκριση.


Όλες οι πλευρές δήλωσαν την πρόθεσή τους να συνεργαστούν συντονισμένα και με πρόγραμμα για την υλοποίηση των παραπάνω, με γνώμονα πάντα την βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.