ΤΩΡΑ: Λεοζινιο από άλλο πλανήτη....και Καλλονή 4αρων αστέρων...Καλλονή-Βέροια 4-1

Η Καλλονή για δεύτερο συνεχόμενο εντος έδρας παιχνίδι έπαιξε καταπληκτικό επιθετικό ποδόσφαιρο και κατάφερε μετά τον Πανιώνιο να κάμψει την αντίσταση και της Βέροιας νικώντας την με 4-1 στα πλαίσια της 28ης αγωνιστικής super league.


Δεν υπάρχει αμφιβολία πλέον ότι η Καλλονή θα είναι και του χρόνου στην μεγάλη κατηγορία που όπως φαίνεται σώθηκε εύκολα και θα έχει την ευκαιρία στα επόμενα παιχνίδια να διεκδικήσει και ακόμα ποιο καλύτερη θέση στον βαθμολογικό πίνακα.

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε και έληξε εντυπωσιακά με τρία γκολ δυο δοκάρια αλλά και πολλές καλές φάσεις στις δυο εστίες.

Η Καλλονή με τον Λεοζινιο ξανά βασικό ξεκίνησε καταπληκτικά και μόλις στο 13΄ανοιξε το σκορ με σουτ από τον Χουάνμα. Στην συνέχεια η Βέροια βγήκε στην επίθεση, η Καλλονή έκανε το φάουλ σε καλή θέση για την ομάδα της Ημαθίας και ο παίχτης που έχει είδη υπογράψει στον Παναθηναϊκό ο Νίκος Κάλτσας με απευθείας εκτέλεση φάουλ θα νικήσει τον γκολκίπερ της Καλλονής για το 1-1. Στο 17΄ με την σέντρα η μπάλα έφτασε στον Λεοζίνιο ο οποίος από μακριά είδε τον Χινάρ εκτός εστίας και έπιασε ένα ωραίο σουτ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Στην αμέσως επομένη φάση η Καλλονή πίεσε και για τρίτο γκολ και Πετρόπουλος σε μια φάση διάρκειας στα καρέ της Βέροιας θα κερδίσει το πέναλτι αλλά ο Χουανμα που θα αναλάβει την εκτέλεση θα βρει απέναντι του τον Χινάρ ο οποίος έπεσε και απόκρουσε εντυπωσιακά.  Στο 35΄ο Πετρόπουλος με ωραίο σουτ θα σημαδέψει το δοκάρι. Στο 43΄ηταν η σειρά της Βέροιας να σημαδέψει το δοκάρι έτσι Μπεν ο οποίος έκανε το κοντρόλ και το σουτ με το αριστερό αλλά η μπάλα βρήκε στο δεξί δοκάρι του Χογκ. Το πρώτο ημίχρονο μετά έληξε χωρίς κάποια άλλη φάση.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε νωθρά με τις δυο αμάδες να προσπαθούν να αναπτυχτούν αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στο 71’ όμως η κλάση του Λεοζινιο που μπήκε στην περιοχή από δεξιά, απέφυγε με ωραία προσποίηση τον Βεργώνη και πλάσαρε τον Χίναρντ έδωσε προβάδισμα 2 τερμάτων στην Καλλονή με τον κόσμο να τον αποθεώνει.  Στην συνέχεια η Καλλονή ήταν αυτή που πίεζε συνεχώς και για τέταρτο γκολ χωρίς να κάνει αξιόλογη φάση.

Στο 84’ ο Λεοζινιο θα βγει αλλαγή και θα αποθεωθεί από τους λιγοστούς φιλάθλους στα επίσημα αλλά και από τον Βλαχο που τον αγκάλιασε.

Στο 90’ θα κάνει το ντεμπούτο του με την φανέλα της Καλλονής η τελευταία χειμερινή μεταγραφή Salim Arache και στο 92΄ το κερασάκι στην τούρτα θα το βάλει ο Αντεγιο ο οποίος με κεφαλιά θα κάνει το 4-1.

Κάπου εκεί θα τελειώσει και το παιχνίδι όπου η Καλλονή πλέον με αέρα πολλών βαθμών από την ζώνη του υποβιβάζου πάει την Τετάρτη στην Λιβαδειά για να αντιμετωπίσει τον Λεβαδειακο χωρίς βαθμολογικό άγχος πλέον.

Όπως είναι γνωστό οι αγώνες διεξάγονται χωρίς την παρουσία θεατών, μετά από σχετική απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, η οποία πάρθηκε την Τετάρτη το βράδυ με βάση τα όσα έγιναν και στον αγώνα Κυπέλλου, ΑΕΚ-Ολυμπιακός. 

Καλλονή: Χογκ, Αντέγιο, Κριπιντίρης, Γιορέντε, Τσαμπούρης, Κεϊτά, Καλτσάς, Λεοζίνιο (84’ Μαρτσελο), Μανούσος, Χουάνμα ( 75 Ναβαρο), Πετρόπουλος (90’ Αρας).

Βέροια: Χίναρντ, Βέρτζος (69’ Μπαργκαν), Καλί, Μαραγκός, Νέτο, Βεργώνης, Μπαλάφας, Καμπαγέρο, Γεωργιάδης (74 Καμπορα), Καλτσάς, Μπεν.

Στα αξιοσειμειοτα του αγώνα είναι ο πανηγυρισμός του Λεοζινιο που έτρεξε και αφιέρωσε το γκολ στον Βαγγελη Βλαχο, αλλά και η πρώτη συμμετοχή του Αρας με την φανέλα της Καλλονής.

Οι καλύτερες φάσεις του αγώνα

90’+ Λήξη αγώνα

93’ Γκολ. Με κεφαλια ο Αντεγιο

85’ Άστοχη κεφαλιά του Κάμπορα για τη Βέροια

71’ Γκολ για την Καλλονή με σουτ από τον Λεοζίνιο Η Καλλονή "κλειδώνει" το ματς με τον Λεοζίνιο να βάζει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα μετά από ωραία ενέργεια από τα δεξιά και με τον Βραζιλιάνο να περνάει σαν σταματημένο τον Βεργώνη.

70' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπεν, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Χογκ.

 45’ Λήξη πρώτου ημιχρόνου

43' Σουτ στο κάθετο δοκάρι από τον Μπεν (Βέροια) Η μπάλα έφτασε δεξιά στον Μπεν ο οποίος έκανε το κοντρόλ και το σουτ με το αριστερό αλλά η μπάλα βρήκε στο δεξί δοκάρι του Χογκ.

35' Σουτ στο κάθετο δοκάρι από τον Πετρόπουλο (ΑΕΛ Καλλονής)

30' Άστοχο σουτ του Καμπαγιέρο για τη Βέροια Πολύ μεγάλη στιγμή για την Βέροια να φτάσει στην ισοφάριση με τον Καμπαγέρο να βγαίνει σε θέση βολής από πλάγια αριστερά αλλά να είναι άστοχος στην τελική προσπάθεια.

19' Ο Χινάρ μπλοκάρει το πέναλτι του Χουάνμα Ο Χουάνμα ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι στέλνοντας την μπάλα στην δεξιά γωνία του Χινάρ με τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων όμως να πέφτει να αποκρούει εντυπωσιακά.

18' Πέναλτι για την ΑΕΛ Καλλονής μετά από φάουλ του Νέτο στον Πετρόπουλο Ο Πετρόπουλος μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Νέτο με τον Σπάθα να δείχνει σωστά την άσπρη βούλα.

17' Γκολ για την ΑΕΛ Καλλονής με σουτ από τον Λεοζίνιο Με την σέντρα η μπάλα έφτασε στον Λεοζίνιο ο οποίος από μακριά είδε τον Χινάρ εκτός εστίας και έπιασε ένα ωραίο σουτ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

16' Γκολ του Καλτσά για τη Βέροια με φάουλ Ο Καλτσάς με απευθείας εκτέλεση φάουλ θα νικήσει τον γκολκίπερ της Καλλονής για το 1-1.


13' Γκολ για την ΑΕΛ Καλλονής με σουτ από τον Χουάνμα Η Καλλονή θα πάρει νωρίς το προβάδισμα με τον Καλτσά από τα δεξιά να κάνει την σέντρα και τον Χουάνμα να ξεφεύγει από την άμυνα και με κοντινό πλασέ να ανοίγει το σκορ.