+27 πόντους ο Αιολικός τον Αρισβαίο Καλλονής …αλλά ένσταση και διαμαρτυρίες από τον Αρισβαιο (ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ)

Σε εξ' αναβολής αγώνα για την 9η αγωνιστική της Α' Κατηγορίας Ανδρών στο Μπάσκετ, ο ΑΙΟΛΙΚΟΣ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και συνέτριψε τον Αρισβαίο Καλλονής με 63-36.


Ο αγώνας διεξήχθη στο Κλειστό της Νεάπολης και είχε αναβληθεί στο γήπεδο της Καλλονής, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Επεισοδιακή ήταν η χθεσινή(07/03) αναμέτρηση του Αρισβαίου με αντίπαλο τον Αιολικό για το πρωτάθλημα μπάσκετ των ανδρών, στο κλειστό της Νεάπολης, με την ομάδα της Καλλονής να καταθέτει ένσταση για τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν στο γήπεδο.

Ο Αρισβαίος διαμαρτύρεται εντόνως, καθώς πριν την έναρξη της αναμέτρησης, στη διάρκεια, και μετά το τέλος της, γίνονταν χρήση καπνογόνων σε κλειστό χώρο όπου έκαναν αποπνικτική την ατμόσφαιρα, που μόνο για διεξαγωγή αγώνα δεν ήταν. 

Επίσης, στην ένσταση του διαμαρτύρεται, για δυναμιτάκια και κροτίδες που έπεφταν σε όλη την αναμέτρηση. Επίσης ο Αρισβαίος στην ένσταση του αναφέρει και την συνεχή χρήση ηλεκτρικής υψηλής έντασης κόρνας, η οποία έκανε αδύνατη την επικοινωνία παικτών με διαιτητές, καθώς τα σφυρίγματα αυτών δεν ακούγονταν. Επίσης στο γήπεδο γίνονταν χρήση σφυριχτρών, αλλά και υβριστικών συνθημάτων κατά της ομάδας της Καλλονής.

Μάλιστα, ο πάγκος της Καλλονής εξοργίστηκε όταν οι διαιτητές της αναμέτρησης έδωσαν τεχνική ποινή στον πάγκο της ομάδας, γιατί σε αλλαγή ο παίκτης της ομάδας δεν πέρασε στον αγώνα πριν σφυρίξει ο διαιτητής, αγνοώντας οτι τα σφυρίγματα ήταν αδύνατο να ακουστούν.

Οι άνθρωποι μάλιστα του Αιολικού και ορισμένα μέλη της γραμματείας καταδίκασαν τα όσα έγιναν και υποστήριξαν πως η ατμόσφαιρα αυτή απο οπαδούς του Αιολικού ήταν σε απόρροια των όσων είχαν γίνει σε περυσινό παιχνίδι των δυο ομάδων στην Καλλονή, με την αποστολή του Αρισβαίου να υποστηρίζουν πως η ομάδα κάνει νέα προσπάθεια με νέου συμβούλιο, καταγγέλλοντας τέτοιες συμπεριφορές και αποτρόπαιες πράξεις που μόνο αηδία προκαλούν.

Μάλιστα 5 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, παίκτης του Αρισβαίου, μάζεψε τα πράγματα του έξαλλος, καθώς το 5 χρονών παιδί του έκλαιγε απο τα όσα γίνονταν, κρατώντας τα αυτιά του! Φυσικά και γι'αυτό το γεγονός έγινε χρήση του κανονισμού, με τον πάγκο της Καλλονής να δέχεται τεχνική ποινή, σε αντίθεση με τις συνεχείς διαμαρτυρίες του πάγκου του Αιολικού, οι οποίες δεν δέχονταν τη χρήση του κανονισμού.

Επίσης, εκτός των παραπάνω που αποτελούν όλα παραβάσεις του κανονισμού, υπήρχε κρεμασμένο οπαδικό πανό εσωτερικά του γηπέδου, μήκους 4 μέτρων, το οποίο απαγορεύεται ρητά απο τον κανονισμό και αυτό. 

Ο Αρισβαίος κατέθεσε ένσταση κατά του κύρους του αγώνα και των κανονισμών, σύμφωνα με τον νόμο με τίτλο "Απαγορευμένα αντικείμενα" ο οποίος αναφέρει:

Ο κάτοχος – θεατής κατά την είσοδο και παραμονή του στο Γήπεδο απαγορεύεται να φέρει αντικείμενα τα οποία περιλαμβάνονται στις ακόλουθες κατηγορίες:
* όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, χημικοί ή εμπρηστικοί μηχανισμοί και εν γένει όλα τα προβλεπόμενα από την διάταξη του Ν. 2168/1993 (ΦΕΚ Α’ 147), βεγγαλικά, κροτίδες, καπνογόνα, δακρυγόνα και γενικά αντικείμενα, που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες (άρθρο 1 Ν.1646/1986, Φ.Ε.Κ. Α’138), έστω και αν νομίμως κατέχονται,
* μαχαίρια, κοντάρια, ρόπαλα, ομπρέλες και γενικά κάθε αντικείμενο, το οποίο μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες,
* ναρκωτικές ή άλλες απαγορευμένες ουσίες, που προβλέπονται από τις διατάξεις του Ν.1729/1987 (Φ.Ε.Κ. Α’ 144), όπως τροποποιήθηκαν από τον Ν.2331/95 (Φ.Ε.Κ. Α’173),
* ποδήλατα, μοτοποδήλατα, πατίνια, skateboards, άλλα σκειτ, πέδιλα, καθώς και μπάλες, ρακέτες, frisbees και άλλα παρόμοια αντικείμενα,
* ηλεκτρονικό εξοπλισμό ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης, χωρίς να έχει σχετικό δικαίωμα αναμετάδοσης,
* ιστούς σημαιών, σημαίες μεγαλύτερες από 2x1 μέτρα και πανό μεγαλύτερα από 1x1 μέτρα. Σημαίες και πανό μικρότερων διαστάσεων από τις ανωτέρω οριζόμενες επιτρέπονται, εφόσον κατόπιν ελέγχου διαπιστωθεί ότι δεν περιέχουν υβριστικό και /ή ρατσιστικό περιεχόμενο και απεικονίσεις και υπό την προϋπόθεση ότι δεν είναι αναρτημένα σε μεταλλικά, ξύλινα, πλαστικά κοντάρια ή πλαίσια.
* μουσικά όργανα, κόρνες, συσκευές λέιζερ, καθώς και κάθε άλλη συσκευή, η οποία μπορεί να προκαλέσει ενόχληση,
* αντικείμενα (μπλουζάκια, καπέλα, τσάντες κ.ά.) με ευκρινή εμπορικά σήματα εταιρειών, καθώς και απομιμήσεις των προϊόντων της Κ.Α.Ε.,
* πινακίδες, προκηρύξεις, φυλλάδια και εκδόσεις με δυσφημιστικό προκλητικό ή άσεμνο περιεχόμενο, καθώς και οποιοδήποτε έντυπο υλικό πολιτικού, εμπορικού ή διαφημιστικού περιεχομένου,
* μπουκάλια από γυαλί, παγούρια, ψυγειάκια, παγοκύστες, θερμός, αναπτήρες, μεγάλος αριθμός κερμάτων,
* νερό, αναψυκτικά, αλκοολούχα ποτά, εκτός από αυτά, που πωλούνται στα κυλικεία του Γηπέδου, καθώς και φαγητά, με εξαίρεση των περιπτώσεων κατά τις οποίες συντρέχουν λόγοι υγείας, που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα ιατρικά παραστατικά,
* ζώα, εξαιρούνται τα σκυλιά της Αστυνομίας και τα σκυλιά συνοδοί των ατόμων με προβλήματα 

Η ομάδα της Καλλονής περιμένει το τι θα αποφανθεί η τοπική επιτροπή για τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν στο κλειστό της Νεάπολης, τα οποία μόνο κακό κάνουν στο άθλημα. Μάλιστα άνθρωποι της ομάδας της Καλλονής υποστηρίζουν πως όσες ομάδες έρχονται στο λεκανοπέδιο, εκείνοι τους υποδέχονται θερμά, τους κερνάνε χυμούς, καφέδες, νερά, πληρώνουν διαιτησία 100€, κάνοντας μια τεράστια προσπάθεια, για να αναβαθμιστεί το άθλημα που μόνο φθίνει στη Λέσβο, με τους λόγους να είναι προφανείς. 

Δείτε μόνο ένα δείγμα με το τι έγινε στην Μυτιλήνη. Το Kalloninews.gr έχει αρχείο βίντεο απο την αναμέτρηση, αυτό μόνο είναι ένα δείγμα.

Ρεπορτάζ kalloninews.gr
Φώτο Lesvospost.com