Πάνω από 1.500 Μυτιληνιοί της Αυστραλίας στην ετήσια γιορτή του ούζου στην περιοχή Baywater

Ούζο, μεζέδες και φυσικά μουσική και χορό περιελάμβανε η καθιερωμένη ετήσια γιορτή του ούζου, που οργάνωσε προχθές Κυριακή η Παλλεσβιακή Ένωση Μελβούρνης στο ιδιόκτητο κτήμα της στην περιοχή Baywater, με πάνω από 1.500 Μυτιληνιούς της Αυστραλίας να δίνουν το παρών.


Το γλέντι ξεκίνησε στο γνωστό ως «Σπίτι των Μυτιληνιών» από τις 10 το πρωί και κράτησε έως το βράδυ, ενώ ο καλός καιρός συνέβαλε στη μεγάλη συμμετοχή. Το ούζο Πλωμαρίου έρρεε άφθονο, μαζί με σπιτικούς μυτιληνιούς μεζέδες που είχαν ετοιμάσει οι γυναίκες της Παλλεσβιακής Ένωσης και με μουσική από την ορχήστρα «Ρυθμός». Οι Μυτιληνιοί χόρεψαν, διασκέδασαν και έκλεισαν ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

Ανάμεσα στους επισκέπτες ήταν αρκετοί Μυτιληνιοί ομογενείς που ταξίδεψαν μέχρι τη Μελβούρνη από το Σίδνεϊ και την Αδελαΐδα, προκειμένου να βρεθούν στην γιορτή. Επίσης το παρών έδωσαν εκπρόσωποι του Ελληνικού προξενείου της Μελβούρνης, βουλευτές της πολιτειακής βουλής της Βικτώριας, αντιπρόσωποι ομογενειακών οργανισμών, οι οποίοι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Η Γενική Πρόξενος του Ελληνικού Προξενείου της Μελβούρνης, Χριστίνα Σημαντηράκη, ήταν μεταξύ των επισήμων που βρέθηκαν στην γιορτή.

Η εκδήλωση έγινε με την φροντίδα του Προέδρου της Παλλεσβιακής Ένωσης Μελβούρνης Γιάννη Καρανικόλα, το ακούραστο συμβούλιό του και το γυναικείο τμήμα της Ένωσης, που δούλεψαν σκληρά για να στεφθεί με επιτυχία η γιορτή του Ούζου.


Γράφει η Πελυ Γιακουμη για ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ.