ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ 105η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ

Αγρότη, Αγρότισσα, πιο επίκαιρα από ποτέ παραμένουν τα μηνύματα της ηρωικής εξέγερσης των Θεσσαλών Κολίγων στο Κιλελέρ.


Η κυβέρνηση μπορεί να άλλαξε, αλλά εδώ έμειναν όσοι ευθύνονται για την κατάσταση που βιώνει η μικρομεσαία αγροτιά σήμερα.

Εδώ έμειναν η Ε.Ε, τα μονοπώλια, οι εμποροβιομήχανοι, οι μεσάζοντες που καταληστεύουν τον κόπο και τον ιδρώτα των μικρομεσαίων αγροτών. Εδώ έμεινε η νέα ΚΑΠ με τις νέες περικοπές στην παραγωγή και τις επιδοτήσεις. Εδώ έμεινε ο αποχαρακτηρισμός των βοσκοτόπων, η φορολόγηση των αγροτών με 13% απ’ το πρώτο ευρώ, τα προβλήματα με τον καταρροϊκό πυρετό. Εδώ παρέμειναν τα χαράτσια, για τον ΕΝΦΙΑ, τον ΕΛΓΑ, τον ΟΓΑ κ.τ.λ. Εδώ έμειναν όλοι οι αντιαγροτικοί νόμοι που πάρθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Αγρότη, Αγρότισσα, η ελπίδα για την επιβίωσή μας βρίσκεται στην παραπέρα οργάνωση και δική μας δράση. Στον κοινό αγώνα με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Για να αποκρούσουμε κάθε νέο αντιαγροτικό μέτρο που θα προσπαθήσουν να μας επιβάλλουν.

Για να διεκδικήσουμε λύσεις που θα δώσουν ανάσες στην επιβίωσή μας, για να βάλουμε προοπτική να αποτινάξουμε τους εκμεταλλευτές μας Ε.Ε και μονοπώλια που μας ξεκληρίζουν και συγκεντρώνουν τη γη και την παραγωγή σε λίγα χέρια.
Αγρότη, Αγρότισσα, σε καλούμε να πάρεις μέρος στο Παλλεσβιακό Παναγροτικό Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Κάπη, την Κυριακή 22 Μάρτη, στις 11:30 το πρωί, για να στείλουμε ακόμα μια φορά μήνυμα, ότι η μικρομεσαία αγροτιά δε θα συμβιβαστεί με αυτήν την πολιτική, δε θα συμβιβαστεί με τα ψίχουλα που της υπόσχονται. Θα βαδίσει στον δρόμο που έδειξαν 105 χρόνια πριν οι Θεσσαλοί Κολίγοι, το δρόμο του αγώνα. Για να μπορέσουμε να κερδίσουμε τα αυτονόητα. Να παραμείνουμε στα χωριά και τα χωράφια μας και να παράγουμε φθηνά και υγιεινά προϊόντα που θα καλύπτουν τις διατροφικές ανάγκες του λαού και θα μας εξασφαλίζουν ικανοποιητικό εισόδημα.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ
ΣΤΟ ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΣΤΗΝ ΚΑΠΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΡΤΗ 11:30 ΤΟ ΠΡΩΙ                                              
Η ΤΟΠΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΥ                                                                                               

ΜΥΤΙΛΗΝΗ 9/3/2015