Υποψήφιος για το Συμβούλiο Νέων του Δήμου Λέσβου ο Δ/ντης του LesvosPost.com Στεφάνου Γ.-Την Κυριακή 15/02 οι εκλογές

Την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015 θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του  Συμβουλίου Νέων, του Δήμου Λέσβου.

Ο Δ/ντης και αρχισυντάκτης του LesvosPost.com δημοσιογράφος Στεφάνου Γεώργιος σήμερα κατέθεσε την υποψηφιότητα του στην αντιδημαρχία Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς και θα είναι υποψήφιος στις εκλογές για την ανάδειξη του Συμβουλίου Νέων του Δήμου Λέσβου που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015.

Το LesvosPost.com και ο Δ/ντης του όπως πάντα είναι αρωγοί σε κάθε προσπάθεια των νέων της Λέσβου με μοναδικό στόχο να ενεργοποιήσει τους νέους και σε συνεργασία με το Δήμο Λέσβου να εξαλειφτούν τα προβλήματα των νέων.

Γι αυτό ο Δ/ντης του LesvosPost.com δημοσιογράφος Στεφάνου Γεώργιος παρόλο το μεγάλο φόρτο εργασίας κατέθεσε μετά από ώριμη σκέψη και συζήτηση με τους νέους της Λέσβου την υποψηφιότητα του σήμερα στην αντιδημαρχία Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς,

Ο Δ/ντης του LesvosPost.com και το lesvospost.com και θα βρίσκονται πάντα δίπλα στους νέους της Λέσβου ακόμα και αν δεν εκλέγει ο κος Στεφάνου, υποσχόμαστε να είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια της αντιδημαρχίας Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς αλλά και στο νέο συμβούλιο νέων του Δήμου Λέσβου που θα αναδειχτεί μετά τις διαδικασίες εκλογής..

Ο Δ/ντης του LesvosPost.com

Οι ενδιαφερόμενοι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Νέων του Δήμου Λέσβου μπορούν να υποβάλλουν την υποψηφιότητά τους έως την Πέμπτη 12/02/2015 στο γραφείο της Αντιδημαρχίας Νέας Γενιάς στο Παλιό Δημαρχείο (Δ/νση  Κουντουριώτη  & Νιάνια) από τις 09:00 έως τις 13:00.

Η διαδικασία των εκλογών θα λάβει χώρα στην ίδια τοποθεσία την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου από τις 11:00 έως τις 15:00, όπου δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Νέων του Δήμου.

Ο θεσμός των Τοπικών Συμβουλίων Νέων ξεκίνησε το 2007 δίνοντας  τη δυνατότητα σε όλους τους νέους και τις νέες, ηλικίας 15-28 ετών, να συμμετέχουν ενεργά και να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες σε θέματα νέας γενιάς, αλλά και  γενικότερου ενδιαφέροντος.

Ο Δήμος Λέσβου και η αντιδημαρχία Νέας Γενιάς και εθελοντισμού έχοντας ως στόχο να επαναφέρουν τον ανενεργό αυτό θεσμό στη Λέσβο, στοχεύουν στη δημιουργία ενός τοπικού Συμβουλίου Νέων για όλο το νησί. 

Τα μέλη του συμβουλίου εκλέγουν Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο, Γραμματέα και Ταμεία. 

Οι Αρμοδιότητες του Τοπικού Συμβούλιου Νέων είναι:

προωθεί την κοινωνική προσφορά των νέων μέσω του εθελοντισμού και τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους,

ενισχύει την οικολογική συνείδηση των νέων και την ευαισθητοποίησή τους στα σύγχρονα περιβαλλοντικά προβλήματα, 
διοργανώνει ημερίδες, εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις για θέματα που αφορούν τους νέους,
μπορεί να συνιστά επιτροπές από μέλη της Συνέλευσης, για τον εντοπισμό και την επεξεργασία ζητημάτων που αφορούν τους νέους της περιοχής του. 


Η αντιδημαρχία Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Νέων που θα εκλεγεί, προτίθεται να ξεκινήσει δράσεις με στόχο την ουσιαστική επαναφορά του θεσμού του Τοπικού Συμβουλίου Νέων και την ενεργή συμμετοχή του στα ζητήματα που αφορούν τους νέους της Λέσβου.