«1ο Κυνήγι Θησαυρού Λέσβου» με έπαθλο 1.000€-Αιτησεις ομάδων έως 11/02-Το παιχνίδι ξεκινά στην Λέσβο

Το πρώτο κυνήγι του θησαυρού στη Λέσβο θα διαρκέσει μία εβδομάδα, από τις 14 μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου. 


Tο κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού, ξεκίνησε από το καρναβάλι της Πάτρας το 1966. Σήμερα διεξάγεται σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και στις περισσότερες από αυτές αποτελεί τον κορμό των καρναβαλικών εκδηλώσεων.


Το παιχνίδι επιφυλάσσει πλήθος εκπλήξεων, συγκινήσεων, εμπειριών, κωμικών καταστάσεων, απρόοπτων και ανατροπών για τους συμμετέχοντες κυνηγούς αλλά και για το κοινό που θα εισπράξει την όλο ζωντάνια και φρεσκάδα αναζήτηση και θα παρακολουθήσει τα θεαματικά και χιουμοριστικά παιχνίδια.

Το κυνήγι γίνεται από ομάδες καρναβαλιστών οι οποίες αποτελούν τα πληρώματα που συμμετέχουν. Κάθε πλήρωμα καλείται να αντεπεξέλθει σε ένα πλήθος προκλήσεων που τίθενται από την Οργανωτική Επιτροπή του παιχνιδιού.
Οι δραστηριότητες του παιχνιδιού περιλαμβάνουν γρίφους, ασκήσεις περιήγησης, μέσα από κρυμμένα ενδεικτικά στοιχεία διασκορπισμένα σε ολόκληρη τη πόλη, και διαγωνισμούς σε παιχνίδια πλατείας. Οι δράσεις αυτές αναστατώνουν την πόλη και μεταφέρουν σε κάθε άκρη της το καρναβαλικό πνεύμα.

Οι δραστηριότητες βαθμολογούνται και νικητής αναδεικνύεται το πλήρωμα με την υψηλότερη βαθμολογία.

Η διάρκεια του παιχνιδιού μπορεί να είναι από μερικές εβδομάδες μέχρι μια μόνο μέρα. Το πρώτο κυνήγι του θησαυρού στη Λέσβο θα διαρκέσει μία εβδομάδα, από τις 14 μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου. Το παιχνίδι θα είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να συμμετέχουν όλοι. Οι περισσότερες δραστηριότητές του, από τη στιγμή που ανατεθούν, θα μπορούν να υλοποιηθούν από τα πληρώματα που συμμετέχουν οποιαδήποτε στιγμή. Βέβαια κάποιες ασκήσεις περιήγησης και τα παιχνίδια πλατείας θα πρέπει να γίνουν συγκεκριμένη ημέρα.

Το Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού αποτελεί στοιχείο επιτυχίας και ένα από τα πιο συναρπαστικά κομμάτια κάθε Καρναβαλιού. Προσφέρει έντονες συγκινήσεις, δημιουργεί δυνατές φιλίες και αποτελεί από μόνο του έναν πόλο έλξης για τη συμμετοχή στις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Πως παίζεται το παιχνίδι

Κάθε πλήρωμα που συμμετέχει στο παιχνίδι παραλαμβάνει μια λίστα από θέματα (γρίφους ή δράσεις) τα οποία πρέπει να υλοποιήσει. Τα θέματα μπορεί να δίνονται όλα μαζί ή κατά τμήματα. Δηλαδή με την έναρξη του παιχνιδιού να δοθούν μερικά θέματα και σε 3-4 ημέρες τα υπόλοιπα. Τα θέματα θα δοθούν στους αρχηγούς των πληρωμάτων σε ψηφιακή μορφή (σε CD) και θα δημοσιοποιηθούν επίσης στην ιστοσελίδα του παιχνιδιού (lesvostreasure.wordpress.com).
Όλα τα πληρώματα έχουν τα ίδια θέματα. Τις απαντήσεις των θεμάτων θα πρέπει να τις παραδώσουν στην Οργανωτική Επιτροπή. Για κάθε θέμα τα πληρώματα θα έχουν χρόνο για να  το λύσουν αρκετές ημέρες. Δεν απαιτούνται οι ενέργειας να γίνονται συγκεκριμένη μέρα και ώρα εκτός αν η φύση του θέματος το επιβάλει (π.χ η επίσκεψη σε μια υπηρεσία ή κατάστημα θα πρέπει να γίνει εργάσιμες ώρες).
Αρκετά θέματα για να αποδειχθεί ότι λύθηκαν χρειάζεται η προσκόμιση μιας ή περισσότερων φωτογραφιών. Αυτές θα πρέπει να προσκομίζονται σε ηλεκτρονική μορφή (για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε στη καρτέλα Οδηγίες στην ιστοσελίδα του παιχνιδιού). Κάποια θέματα απαιτούν περιήγηση στη πόλη. Σχεδόν στα περισσότερα θέματα περιήγησης κάποια μέλη θα πρέπει να είναι μασκαρεμένα.
Το παιχνίδι ολοκληρώνεται με τα παιχνίδια πλατείας στα οποία θα μετέχουν όλα τα πληρώματα και θα γίνουν το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου στη πλατεία Σαπφούς και με την παρέλαση της Κυριακής. Όλα τα θέματα, τα παιχνίδια ακόμα και η παρέλαση βαθμολογούνται και νικητής ανακηρύσσεται το πλήρωμα με τους περισσότερους βαθμούς!

Όροι συμμετοχής

Κάθε πλήρωμα θα πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον 8 άτομα. Τουλάχιστον τα μισά από τα άτομα κάθε πληρώματος θα πρέπει να είναι μεγαλύτεροι από 16 χρονών.
Κάθε πλήρωμα θα ορίσει έναν αρχηγό και έναν υπαρχηγό. Τα άτομα αυτά θα πρέπει να είναι ενήλικες.
Τα μέλη του κάθε πληρώματος μπορούν να δραστηριοποιούνται όλα μαζί ή να χωρίζονται σε ομάδες  και να βοηθούν παράλληλα για την εκτέλεση των δραστηριοτήτων που θα τους ανατίθενται.
Οι μετακινήσεις που γίνονται από τα πληρώματα αφορούν τα όρια της τοπικής κοινότητας Μυτιλήνης και πραγματοποιούνται με επιλογή και ευθύνη των πληρωμάτων.
Κάθε πλήρωμα διαλέγει ένα όνομα ή τίτλο που θα το χαρακτηρίζει. Επίσης καλό θα είναι να υπάρχει ένα θέμα γύρω από το οποίο θα είναι ντυμένα τα μέλη του πληρώματος.
Στις δραστηριότητες περιήγησης, στα παιχνίδια πλατείας και φυσικά στην παρέλαση, είναι υποχρεωτικό τα μέλη των πληρωμάτων να φορούν τις καρναβαλικές στολές τους.
Κάθε πλήρωμα με τη συμμετοχή του στο παιχνίδι του θησαυρού αποκτά το δικαίωμα να συμμετέχει στην τελική παρέλαση της Κυριακής.
Απαγορεύεται στα πληρώματα να συμμετέχουν μέλη της οργανωτικής επιτροπής καθώς και Α’ βαθμού συγγενείς τους. Στην περίπτωση που διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, το πλήρωμα ακυρώνεται.

Απαραίτητες προϋποθέσεις και εξοπλισμός

Πρόσβαση σε Η/Υ και στο Internet, ο αρχηγός και ο υπαρχηγός να διαθέτουν διεύθυνση e-mail και κινητό τηλέφωνο. Κινητό τηλέφωνο ή ψηφιακή φωτογραφική μηχανή για λήψη φωτογραφιών. 1 USB stick (>=1GB) στο οποίο θα αποθηκεύονται οι φωτογραφίες που θα ζητηθούν. Δυνατότητα πρόσβασης σε ραδιόφωνο για την παρακολούθηση της εκπομπής του χορηγού επικοινωνίας όποτε χρειαστεί. 

Αίτηση συμμετοχής

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού, θα πρέπει να συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής την οποία θα βρείτε σε ηλεκτρονική μορφή όταν κάνετε ένα κλικ στο διπλανό εικονίδιο:
Συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής, αποθηκεύστε την τοπικά στον Η/Υ σας και αποστείλετε την στο e-mail της οργανωτικής επιτροπής (ΟΕ):
lesvostreasure@gmail.com  

Ακόμα και αν δεν έχετε βρει όλο το πλήρωμα σας, στείλτε την αίτηση με τα στοιχεία μόνο του αρχηγού και του υπαρχηγού ώστε η ΟΕ να γνωρίζει την πρόθεση σας για συμμετοχή στο παιχνίδι. Μπορείτε να συμπληρώστε τα στοιχεία των υπόλοιπων μελών του πληρώματος αργότερα.

Προσθήκη, αλλαγή ή αφαίρεση μελών πληρώματος επιτρέπεται μέχρι 3  ημέρες πριν από την έναρξη του παιχνιδιού, με την αποστολή e-mail στην παραπάνω διεύθυνση.

Τελευταία ημέρα δήλωσης συμμετοχών είναι η Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου!

Από την οργανωτική επιτροπή θα  σας σταλεί η έγκριση της συμμετοχής σας και ο κωδικός του πληρώματος σας.  Αν δεν λάβετε αυτό τo e-mail παρακαλούμε να επικοινωνήστε με την ΟΕ.

Η οργανωτική επιτροπή

Για περισσότερες πληροφορίες …

Χατζηκυριάκος Παναγιώτης Τηλ. 6977623708
Μπελέκα Βασιλική  Τηλ. 6971584030