Οι Ερεσιώτες δεν πτοήθηκαν από την κακοκαιρία και γιόρτασαν την Καθαρά Δευτέρα

Κι εφέτος οι Ερεσιώτες δεν πτοήθηκαν από την κακοκαιρία και, παρά την βροχή και το δυνατό αέρα που επικρατούσαν από το πρωί, γιόρτασαν την Καθαρά Δευτέρα στην Πλατεία του Γιαλού (Σκάλα) Ερεσού.


Από νωρίς στήθηκαν οι πάγκοι με τα νηστίσιμα και τα ποτά, η μουσική άρχισε και σιγά - σιγά τα υπόστεγα των μαγαζιών της Πλατείας γέμισαν από κόσμο και κέφι. Οι χοροί κράτησαν μέχρι αργά το απόγευμα.

Το απρόσμενα εντυπωσιακό στοιχείο της ημέρας ήταν ό,τι αρκετοί Μυτιληνιοί επέλεξαν να ταξιδέψουν στην Ερεσό για να συμμετέχουν στον εορτασμό της Καθαρής Δευτέρας.
Την εκδήλωσε διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ερεσίων «ΦΑΝΙΑΣ», τα μέλη κι οι φίλοι του οποίου ετοίμασαν τα νηστίσιμα φαγητά και γλυκά και πρόσφεραν το κρασί που καταναλώθηκε.


Ο Π.Σ.Ε. «ΦΑΝΙΑΣ» ευχαριστεί την Αντιδημαρχία Ερεσού - Αντίσσης και το Τοπικό Συμβούλιο της Ερεσού για τη βοήθεια και τη συμπαράστασή τους στη διοργάνωση της εκδήλωσης. Επίσης, ευχαριστεί την «ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΓΙΑΝΑΤΣΗ» και την εταιρία ποτών και τροφίμων «ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Α.Ε.» για την προσφορά ποτών.