Εκδηλώσεις και δράσεις στις 8 του Μάρτη, ανήμερα της ημέρας της Γυναίκας από το Παλλεσβιακο Εργατοϋπαλληλικο κέντρο

Την Τρίτη, 17 Φλεβάρη συνεδρίασε η Διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού κέντρου και αποφασίστηκε ομόφωνα η δράση για την ενημέρωση των εργαζόμενων του νησιού μας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, για τη διεκδίκηση των αιτημάτων που απορρέουν από τις σύγχρονες ανάγκες της Γυναίκας στην εργασία, στην παραγωγική διαδικασία.



Αποκορύφωμα θα είναι η εκδήλωση στις 8 του Μάρτη, ανήμερα της ημέρας της Γυναίκας, στις 6:30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο (Κομνηνάκη 43) που θα διοργανωθεί από κοινού  με τον Σύλλογο Προοδευτικών Γυναικών Λέσβου (μέλος ΟΓΕ), στα πλαίσια της δράσης που έχει ξεκινήσει και ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών μπροστά στην φετινή ημέρα της γυναίκας. Δράση που αφορά όλους τους εργαζόμενους και τους ανέργους, και αναδεικνύει την ανάγκη διεκδίκησης και ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών όλων των εργαζομένων.

Το πρόγραμμα της δράσης που έχει οριστεί :

·         Δευτέρα 2 Μαρτίου παρέμβαση στο χώρο του Νοσοκομείου όπου πέρα από τις ιδιωτικοποιήσεις σε τομείς της Υγείας,οι ιδιώτες βάζουν χέρι και στο τομέα τηςκαθαριότητας και στον χώρο τωναποκλειστικών νοσοκόμων.
·         Παρασκευή 6 Μαρτίου παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ για την Ανεργία.
·         Σάββατο 7 Μαρτίου πλατιά εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης.
·         Κυριακή 8 Μαρτίου στις 6:30 το απόγευμα εκδήλωση αφιερωμένη στην Ημέρα της Γυναίκας στο Εργατικό Κέντρο (Κομνηνάκη 43).


ΕΞΩ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Τα τελευταία χρόνια προχωρά γοργά ηιδιωτικοποίηση τομέων της Υγείας πανελλαδικά, συνεπώς και στο χώρο του νοσοκομείου του νησιού μαςκαθώς και στα Κέντρα Υγείας.

Έτσι πέρα από την ιδιωτικοποίηση τομέων όπωςπ.χ. η τεχνική υπηρεσία, οι ιδιώτες βάζουν χέρι, σε άργαστη συνεργασία με τις Διευθύνσεις των νοσοκομείων και της 2ης Υγειονομικής Υπηρεσίας, στοτομέα της καθαριότητας. Δείγματα όμως έχουν εμφανιστεί το τελευταίο διάστημα και στον χώρο τωναποκλειστικών νοσοκόμων.

Η διοίκηση του νοσοκομείου μας αντί να έχει τονπροσανατολισμό της στη πρόσληψη μόνιμουπροσωπικού με αποκλειστική και πλήρη απασχόληση,δίνει τη δυνατότητα στους ιδιώτες, να διαχειρίζονταιτομείς που αφορούν παροχές υγείας μετακυλώντας έτσιτις δαπάνες στις τσέπες των οικογενειών τωννοσηλευόμενων και επιπλέον το έργο της καθαριότηταςστα Κέντρα Υγείας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δέχεται περαιτέρω επίθεση το εισόδημα των λαϊκών οικογενειών, να υποβαθμίζεται η ποιότητα παροχής υπηρεσίων με στόχο τη κερδοφορία των επιχειρήσεων. Βέβαια η αυξημένη κερδοφορία επιτυγχάνεται και με το ξεζούμισμα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις αυτές αφού και μισθούς πείνας παίρνουν και βιώνουν την εκμετάλλευση στο μεγαλείο της.   

Καταγγέλλουμε την  ιδιωτικοποίηση τομέων του νοσοκομείου, που οδηγούν σε παραπέραεμπορευματοποίηση, υποβάθμιση των υπηρεσιώνπου παρέχονται από αυτό.

Καλούμε τους συναδέλφους υγειονομικούς αλλάκαι τους εργαζόμενους του νησιού μας να παλέψουνστο πλευρό του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματοςγια:

Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη καιαποκλειστική απασχόληση.
Αποκλειστικά δωρεάν και δημόσιο σύστημα ΥγείαςΠρόνοιας κρατική χρηματοδότηση και κατάργησηκάθε επιχειρηματικής δράσης.
Καμιά απόλυση εργαζόμενου στο χώρο της Υγείας 
Όχι στην πολυδιάσπαση των εργαζομένων. Να ανήκουν όλοι σε ένα ενιαίο σωματείο, άσχετα μετη σχέση εργασίας και τον κλάδο.

Η απάντηση και η πάλη πρέπει να είναι ενιαία,
ενάντια στον κοινό εχθρό και στη συντονισμένη επίθεση που εξαπολύει στα λαϊκά στρώματα
και την εργατική τάξη.

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ