Ξεχείλισε το ποτάμι στην Φιλια Λέσβου-Συνεχίζεται ασταμάτητα η νεροποντή σε όλη την Λέσβο (ΦΩΤΟ)

Άνοιξαν πάλι οι Ουρανοί στο νησί μας από χθες με αποτέλεσμα πολλές κατοικίες και επιχειρήσεις να πλημμυρίσουν, ενώ δημιουργούνται προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και στην κυκλοφορία, όπου οι περισσότεροι δρόμοι μας θυμίζουν ...Βενετία.


Σαράντα φορές περισσότερη ποσότητα βροχής είχαμε την Κυριακή και το Καθαρά Δευτέρα στην Λέσβο, σε σχέση με τον μέσο όρο του μήνα Φεβρουαρίου άλλες χρονιές.

Από τη δυνατή νεροποντή που ξεκίνησε χτες αργά το απόγευμα και μέχρι στιγμής δεν λέει να σταματήσει ξεχείλισαν πολλά ποτάμια ενώ χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες από την Φιλια Λέσβου όπου το ποτάμι έχει ξεχείλισε με σκοπό να περάσει πάνω στον δρόμο και να είναι απροσπέλαστος.

Οι τεράστιες ποσότητες νερού από το ποτάμι γέμισαν τον δρόμο με φερτά υλικά, πέτρες, ξύλα, σκουπίδια και ό,τι άλλο έβρισκαν στο διάβα τους.












Συνεχίζεται και αύριο η κακοκαιρία…

Νεφώσεις με τοπικές βροχές αναμένουμε την Τρίτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας οι οποίες στα ανατολικά και νότια νησιωτικά τμήματα θα είναι κατά περιόδους έντονες. Από το μεσημέρι και μετά στα Δυτικά οι βροχές θα ενταθούν ενώ στα Κεντρικά και νότια ηπειρωτικά θα έχουμε και διαστήματα ηλιοφάνειας. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και θα φτάσουν  τα 5 Beaufort,στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 6  Beaufort, στο Κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 5 Beaufort και στο νότιο Αιγαίο, το Κρητικό Πέλαγος και το Καρπάθιο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 6 Beaufort.Από το μεσημέρι οι άνεμοι στο Ιόνιο θα ενισχυθούν.


Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα φτάσει στα βόρεια τους 14-15 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά τους 15 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 16 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 17 βαθμούς Κελσίου.