360 καρναβαλιστές στο Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού Λέσβου- Λύση πρώτης ομάδας θεμάτων

Με την παρουσία των 360 καρναβαλιστών, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015 στο Café “ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ”, η προγραμματισμένη εκδήλωση – συγκέντρωση των 32 πληρωμάτων, που συμμετέχουν στο Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού.


Κατά τη διάρκεια της “μασκέ” εκδήλωσης, οι αρχηγοί των πληρωμάτων παρέδωσαν στην Οργανωτική Επιτροπή τις “σακούλες” με τις λύσεις των 11 πρώτων θεμάτων και παρέλαβαν το μυστικό κωδικό για το “ξεκλείδωμα» της δεύτερης ομάδας προκλήσεων, με τις οποίες από σήμερα και μέχρι το ερχόμενο Σάββατο, τα πληρώματα καλούνται να αντεπεξέλθουν.    

Ακολούθησε η παρουσίαση των 11 λύσεων από το συντονιστή του παιχνιδιού “Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού” Νίκο Χατζηγιαννάκη προς τους παρευρισκόμμενους, ενώ στη συνέχεια όλα τα πληρώματα διαγωνίστηκαν στη δοκιμασία της “παντομίμας”.

Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή, η εμφάνιση υπό τα έντονα χειροκροτήματα των διαγωνιζομένων, του θρύλου του λεσβιακού αθλητισμού Χάρη Γραμμού, το όνομα του οποίου αποτελούσε μέρος της λύσης του 7ου γρίφου.  

Ξεχωριστή επίσης στιγμή, η παρουσίαση με σάτιρα και τραγούδι από την Ευανθία Σκοπελίτη, της λύσης του 3ου θέματος, που βασιζόταν στο παραδοσιακό τοπικό άσμα “Η θειά μ’ … η Αμερσούδα”. 
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με πάρτι μασκέ, υπό τους ξέφρενους ήχους του DJ Metin D. Το όλο πρόγραμμα συντόνισε η ηθοποιός – θεατρολόγος Νάσια Δαφιώτη.

Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού, συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό με τις δράσεις των πληρωμάτων, οι οποίες θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, ενώ το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 2 μ.μ. στην Πλατεία Σαπφούς, θα διεξαχθούν με την παρουσία κοινού οι “δοκιμασίες πλατείας”.

Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού ολοκληρώνεται την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015, με τη βαθμολογούμενη συμμετοχή όλων των πληρωμάτων στην κεντρική αποκριάτικη παρέλαση της Μυτιλήνης, η οποία θα ξεκινήσει στις 3:30 μ.μ. από τη Λαγκάδα και θα καταλήξει στην Πλατεία Σαπφούς. 

Επισυνάπτονται τα 11 πρώτα θέματα, όπως ακριβώς δόθηκαν στους διαγωνιζόμενους (χωρίς τις λύσεις τους), προς … επίλυση από το κοινό της Λέσβου που επιθυμεί.

Οι πλήρεις απαντήσεις των θεμάτων, τις επόμενες ημέρες.