Ολοκληρώθηκε το 2ο Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού Μολύβου-Ξεπέρασε τα 200 άτομα η συμμετοχή

Το Σαββατοκύριακο 14 & 15 Φεβρουαρίου, ολοκληρώθηκε το 2ο Κυνήγι Θησαυρού Μολύβου, που πραγματοποιήθηκε και φέτος από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου.
 

Η Οργανωτική Επιτροπή «Gates»  με περισσή εθελοντική εργασία για πάνω από τρεις μήνες, έφερε εις πέρας τη διοργάνωση με το αποτέλεσμα να είναι ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός για την περιοχή.

Η μεγάλη συμμετοχή των 13ων Ομάδων, που ξεπέρασε τα 200 άτομα και η συμμετοχή 11 από αυτών στον τελικό γρίφο, είναι η απόδειξη ότι το 2ο Κυνήγι Θησαυρού Μολύβου στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Οι νικητήριες ομάδες ήταν τρεις. Το έπαθλο καλύτερου spot, με βίντεο που δημιουργούσε η κάθε ομάδα και αναρτούσε ο Φορέας στη σελίδα του στο facebook. Το έπαθλο καλύτερης αμφίεσης, με την παρουσίαση των Ομάδων τη βραδιά του Σαββάτου. Και τέλος, το έπαθλο για την ομάδα που κέρδισε το Κυνήγι. Τα έπαθλα δόθηκαν την Κυριακή μετά τη λήξη του παιχνιδιού και ήταν δωροεπιταγές που στο σύνολό τους ξεπερνούσε το ποσό των 2500 €, από επιχειρήσεις σε όλη τη Λέσβο.

Το γλέντι ξεκίνησε το Σάββατο βράδυ στο Καφέ-Ζαχαροπλαστείο Τσαλίκης, με μεγάλη προσέλευση από τις ομάδες αλλά και κόσμο που ήρθε να παρακολουθήσει. Οι ομάδες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, με αμφιέσεις πολύ προσεγμένες, που αξίζουν συγχαρητήρια. Ο διαγωνισμός ήταν δύσκολος, καθώς οι περισσότερες ομάδες ήταν πολύ καλές.  Όλοι οι συμμετέχοντες, καθώς και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, ψήφισαν και ανακήρυξαν νικητή την ομάδα «ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΑΙΝ’ ΟΙ ΡΕΓΓΕΣ». Μία ευφάνταστη αμφίεση που προκάλεσε γέλιο και πολύ κέφι. Το γλέντι ξεκίνησε με την ομιλία του Προέδρου του Φορέα Τουρισμού, κ. Μόλβαλη Νίκου, ο οποίος αναφέρθηκε στον θεσμό του Παιχνιδιού, στην ευγενή άμυλα στο «ευ αγωνίζεσθε» αλλά και πως από ένα τέτοιο θεσμό που συμμετέχει ενεργά όλη η τοπική κοινωνία προβάλουμε την περιοχή μας. Στην συνέχεια  ένα μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, αναφέρθηκε στους Κανόνες του Παιχνιδιού, εμψύχωσε τους παίχτες και ανακοίνωσε τις Ομάδες, καθώς και την έναρξη του παιχνιδιού με τον πρώτο γρίφο για το αρχηγείο της Οργανωτικής Επιτροπής. Τα πολύ αστεία βίντεο των ομάδων παίχτηκαν σε video wall, καθώς και το βίντεο-έκπληξη από τις «Gates». Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ εύθυμη και η βραδιά συνεχίστηκε με μουσική ως αργά.

Στις 10:30 το πρωί της Κυριακής, το αρχηγείο ήταν κατάμεστο από κόσμο που περίμενε με αγωνία αλλά και διασκέδαζε με μουσική και πειράγματα. Πάνω από 200 άτομα έπαιξαν, κουράστηκαν αλλά πάνω από όλα διασκέδασαν. Το παιχνίδι ξεκίνησε και ο πρώτος γρίφος της ημέρας δόθηκε στους αρχηγούς των ομάδων. Κάποιοι γρίφοι ήταν εύκολοι, με αποκριάτικη διάθεση, αλλά οι περισσότεροι ήταν δύσκολοι. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, μία ομάδα ήταν συνέχεια μπροστά αλλά οι ανατροπές ήταν πολλές. Δόθηκαν δύο παρατάσεις γιατί στο τέλος μπήκαν 11 από τις 13 ομάδες στον τελικό γρίφο. Ο θησαυρός βρέθηκε από μία ομάδα που δεν ολοκλήρωσε τον τελευταίο γρίφο και έτσι νικητής ανακηρύχτηκε η ομάδα «GAMATI», που πήρε τον τελικό γρίφο πρώτη από όλες τις ομάδες. Το παιχνίδι έλαβε τέλος στις 8 το βράδυ, έχοντας πάρει παράταση για 2 ολόκληρες ώρες μιας και οι παίχτες αγωνίστηκαν τόσο σκληρά και οι περισσότεροι ήθελαν να συνεχίσουν.  Οι ομάδες συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο με προτάσεις για τη διεξαγωγή του επόμενου παιχνιδιού και δόθηκαν τα τρία έπαθλα. Το έπαθλο καλύτερου σποτ το κατέκτησε η Ομάδα «ΟΥΓΚ» που στην ανακοίνωση του τέλους του παιχνιδιού, είχε τα περισσότερα like για το δικό τους βίντεο.

Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου ευχαριστεί τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, Μπακάλμπαση Νίκο, Γιανοπούλου Μαρία, Τριανταφύλλου Παναγιώτη, Δεληγιάννη Έλπη, Βατή Γαβριέλα, Μανταίου Εύη, Προκοπίου Πελαγία, Προκοπίου Όλγα. Τον Μουρατίδη Δημήτριο και τον Χατζηχρήστο Στέλιο για την βοήθειά τους και όλους τους χορηγούς που ενόψει κρίσης για άλλη μια φορά στάθηκαν αρωγοί στη διατήρηση αυτού του θεσμού και προσέφεραν ένα τόσο μεγάλο έπαθλο.


Η φετινή ιστορία, οι γρίφοι και οι λύσεις τους, θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα του Φορέα www.theotheraegean.com στις επόμενες ημέρες. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους αρχηγούς αλλά και όσους παίχτες των ομάδων θέλουν να παρευρεθούν για να διευκρινίσουμε τυχόν απορίες και παράπονα, να ανταλλάξουμε απόψεις και να δεχθούμε εποικοδομητική κριτική για τη συνέχιση του θεσμού και τη διοργάνωση του 3ου Κυνηγιού Κρυμμένου Θησαυρού Μολύβου για το 2016.