Αγιασμός των υδάτων στη Σκάλα Λουτρών και στη Χαραμίδα Λέσβου (ΦΩΤΟ)

Πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός των υδάτων τόσο στη Σκάλα Λουτρών όσο και στη Χαραμίδα.


Με την παρουσία του Δημάρχου Λέσβου, κ. Γαληνού Σπύρου, του αντιδημάρχου οικονομικών κ. Τσουπή Παναγιώτη, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ψάνη Γεωργίου, του εντεταλμένου Δημοτικού συμβούλου κ. Στεργίου Θεοδώρου, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Αλβανόπουλου Παναγιώτη, του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Λουτρών κ. Μαμώλη Βασίλη, του εκπροσώπου της Σκάλας Λουτρών στο Τοπικό Συμβούλιο κ. Σπανού Νικολάου και του Δ.Σ. του Συλλόγου Μικρασιατών της Σκάλας Λουτρών «ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ», πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός των υδάτων τόσο στη Σκάλα Λουτρών όσο και στη Χαραμίδα.

Παρά το τσουχτερό κρύο και την κατά περιόδους χιονόπτωση, η συμμετοχή των κατοίκων ήταν μεγάλη αφού μετά το  πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Λουτρών, ο ιερέας μαζί με το εκκλησίασμα ξεκίνησαν για τον αγιασμό των υδάτων στην προβλήτα της Σκάλας Λουτρών, ένα έθιμο το οποίο επαναλαμβάνετε αδιαλείπτως κάθε χρόνο.

     Αφού διάβασε  ο ιερέας της ενορίας μας το ευαγγέλιο πάνω στην εξέδρα που γι αυτό το σκοπό είχε στηθεί, μόλις είπε το «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε…»  δύο  θαρραλέοι κολυμβητές βούτηξαν στα παγωμένα νερά του κόλπου Γέρας και  αυτός που έπιασε πρώτος τον Σταυρό τον οποίο και ανέσυρε στην επιφάνεια, ήταν ο Άγγελος Μίνικνας από τα Λουτρά. Αμέσως μετά το πολιτιστικό κέντρο Λουτρών έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτα προσφέροντας συγχρόνως και από ένα ποτό στους παρευρισκόμενους.

     Μετά τον Αγιασμό των υδάτων που έγινε στη Σκάλα Λουτρών ο ιερέας και οι περισσότεροι από τους παρευρισκόμενους, ξεκίνησαν για να παρευρεθούν στον Αγιασμό των υδάτων στην περιοχή της Χαραμίδας όπου περίμεναν πολλοί κάτοικοι της περιοχής, καθώς και αρκετοί Μυτιληνιοί.

    
Η καθιερωμένη τελετή και εδώ πραγματοποιήθηκε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και τον Σταυρό ανέσυρε από τη θάλασσα ο Μιχάλης Μακρής.

      Αμέσως μετά ακολούθησε και εδώ το κόψιμο της βασιλόπιτας των κατοίκων της περιοχής και το σχετικό κέρασμα σε όλους τους παρευρισκόμενους.

     Παρόντες και εδώ τα μέλη τόσο του Τοπικού Συμβουλίου Λουτρών  όσο και του Συλλόγου Μικρασιατών της Σκάλας Λουτρών.

 Και του χρόνου με υγεία.