Επεισοδιακά και φέτος τα Θεοφάνια στο Πλωμάρι (ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ)

Για ακόμα μια φορά δεν έγινε συνεννόηση μεταξύ των δυο ενοριών, Αγίου Νικολάου και Αγίας Παρασκευής και ο σταυρός έπεσε την ίδια ώρα με αποτέλεσμα και ο κόσμος που ήθελε να είναι και στις περιπτώσεις δε μπόρεσε, όπως μπόρεσαν και οι θαρραλέοι συμπολίτες μας που βούτηξαν στο λιμάνι και στην παραλία Esso Pappas.

Η κάμερα που Plomarinews, δεν έδωσε το παρόν ούτε στο λιμάνι ούτε και στην παραλία Esso Pappas, ως μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας. Θέλουμε οι δυο ενορίες να τα βρουν και να υπάρχει συνεννόηση, για να μπορεί και ο κόσμος να δίνει το παρόν και στις δυο ενορίες αλλά και η κάμερα μας.

Αγιασμός των υδάτων πραγματοποιήθηκε και στην παραλία του Αγίου Ισιδώρου.

Τα βίντεο και οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε είναι τραβηγμένα από φίλους. Οι φωτογραφίες είναι του Μανώλη Λαγουτάρη, Στέφανου Μπαγκάνη από το λιμάνι, του Γιώτη Φρυδά από το Esso Pappas, της Δέσποινας Χαλδέζου από τον Άγιο Ισίδωρο, το βίντεο από το Esso Pappas του Μιχάλη Τετώνη και το βίντεο από το λιμάνι της Βάσως Μεταξή.

Όπως και πέρσι στον αγιασμό στο Esso Pappas έτσι και φέτος η διαδικασία ήταν επεισοδιακή, αυτή τη φορά ο Ιερέας έριξε κοντά τον σταυρό, ενώ όσοι βούτηξαν είχαν ήδη μπει στη θάλασσα και τους πρόλαβε μια συμπολίτισσα μας που βούτηξε με τα ρούχα! Στο λιμάνι ο ένας από τους δυο θαρραλέους που βούτηξε την ώρα που ο ιερέας άφησε το περιστέρι, ξεγελάστηκε και βούτηξε πρόωρα, αλλά τελικά όταν ήρθε η σωστή βολή έπιασε τον σταυρό.

Πηγή συνεργάτες μας από το Plomarinews.gr

Τα δυο βίντεο και ακολουθούν οι φωτογραφίες

Πρώτο βίντεο: Παραλία Esso Pappas


Δεύτερο βίντεο: Λιμάνι Πλωμαρίου


Φωτογραφίες από τις τρεις ενορίες