Αθανασίου: Θα εμπιστευτούμε την ασφάλεια των οικογενειών μας στον ΣΥΡΙΖΑ;

Με αφορμή την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού που ενέχεται σε εκβιάσεις και εκρήξεις, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ.Αθανασίου εξέφρασε την ικανοποίησή του και τόνισε ότι η κυβέρνηση οργάνωσε δομές για την ασφάλεια του πολίτη με βάσει «όχι πια το μοντέλο της διαφθοράς και της βίας αλλά με αυτό της ασφάλειας και της ισότητας απέναντι στο νόμο». 


Επιτέθηκε, δε, κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την εξαγγελία της κατάργησης των φυλακών τύπου Γ και κατέληξε ρωτώντας: «Σε αυτούς θα εμπιστευθούμε την ασφάλεια των οικογενειών μας;»

Συγκεκριμένα, ο κ. Αθανασίου δήλωσε: «Η εξάρθρωση του κυκλώματος εκβιαστών που δρούσε μέσα από τις φυλακές και συνδεόταν με υποθέσεις τρομοκρατίας είναι μια ακόμα απόδειξη, ότι σήμερα η οργανωμένη Πολιτεία έχει δημιουργήσει ισχυρούς μηχανισμούς για την τήρηση της νομιμότητας.

»Οργανώσαμε ένα κράτος με δομές που στηρίζουν την ασφάλεια του πολίτη και τη λειτουργία των θεσμών και των δομών της κοινωνίας, όχι πια με το μοντέλο της διαφθοράς και της βίας αλλά με αυτό της ασφάλειας και της ισότητας απέναντι στο νόμο.

»Ένας τέτοιος θεσμός είναι και οι φυλακές τύπου Γ' (υψίστης ασφαλείας), στις οποίες ήδη κρατούνται οι επικίνδυνοι κακοποιοί και οι τρομοκράτες υπό συνθήκες απόλυτης προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και αποφυγής οποιασδήποτε πιθανότητας δραπέτευσής τους. Ταυτόχρονα οι δομές και οι παρεμβάσεις που κάναμε μέσα στη λειτουργία των καταστημάτων κράτησης έχουν σπάσει το απόστημα της δράσης παράνομων κυκλωμάτων και της εκκόλαψης νέων εγκληματικών δράσεων που σχεδιάζονταν μέσα από τις φυλακές».

Ακόμη, ο κ. Αθανασίου έκανε ειδική αναφορά στις πρόσφατες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την μελλοντική κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας Δομοκού, λέγοντας: «Η κοινωνία μας δεν ξεχνά ότι το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ημέρες πριν, υπενθύμιζε τη δέσμευση του κόμματος να καταργήσει τις φυλακές τύπου Γ' και παλαιότερα, στελέχη του συνέδραμαν, ως μάρτυρες υπερασπίσεως, κατηγορούμενους σε υποθέσεις τρομοκρατικής βίας.

»Προφανώς στον ΣΥΡΙΖΑ σταθμίζουν ως υποδεέστερη την αξία της ανθρώπινης ζωής. Σε αυτούς θα εμπιστευθούμε την ασφάλεια των οικογενειών μας;».


Πηγη Newsroom ΔΟΛ


Σημείωση: "Η ανάρτηση είναι στα πλαίσια προώθησης-προβολής του υποψήφιου Βουλευτή έπειτα από συμφωνία με όλες τις νόμιμες ενέργειες "



Σημείωση: *Η προβολή κομμάτων και υποψηφίων δεν σχετίζεται με την ειδησεογραφική κάλυψη της πολιτικής και μη επικαιρότητας από το lesvosPost.com και την LesvosPost.com WEB TV  για την οποία τηρούνται αυστηρά όλοι οι κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.



Όλα τα νέα των εκλογών και των υποψηφίων όπως τα καταγράφουν τα δημοσιογραφικά επιτελεία του LesvosPost.complomarinews.gr, kalloninews.gr, 24-ores.com  Για επικοινωνία lesvospost@gmail.com ..ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ