Επιστρέφει η κακοκαιρία- Βροχές, χιόνια και χαμηλή θερμοκρασία από Δευτέρα

Μετά από την σχετική καλοκαιρία των τελευταίων ημερών την νέα εβδομάδα διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά θα αλλάξουν τον καιρό στην χώρα μας με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες στα πεδινά καθώς και τις χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά.


Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις φτάνοντας προς το τέλος της εβδομάδας ακόμα και τα 8 Beaufort. Να τονίσουμε ότι,σύμφωνα με τα τελευταία μετεωρολογικά στοιχεία ισχυρό κύμα κακοκαιρίας θα μας απασχολήσει από την ερχόμενη Παρασκευή δημιουργώντας προβλήματα στις μετακινήσεις των ψηφοφόρων...

Αναλυτική πρόγνωση καιρού Δευτέρας  σύμφωνα με το meteo-news.gr

Νεφώσεις αναμένουμε την Δευτέρα στις περισσότερες περιοχές της χώρας με βροχές στα Δυτικά τα Κεντρικά και Βόρεια τμήματα καθώς και σποραδικές καταιγίδες στην Ήπειρο και την Δυτική Μακεδονία. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας. Τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι περιορισμένη . Πάντως από το απόγευμα  και μετά ο καιρός από τα δυτικά θα παρουσιάσει βελτίωση.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και θα φτάσουν  τα 7 Beaufort,στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 6  Beaufort, στο Κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 6  Beaufort και στο νότιο Αιγαίο, το Κρητικό Πέλαγος και το Καρπάθιο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 6 Beaufort.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα φτάσει στα βόρεια τους 14 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά τους 16 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 17 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 18-19 βαθμούς Κελσίου.



Επιμέλεια: meteo-news.gr