Οι ηλικιωμένες από την Λέσβο είναι νεκρές.. και η ΔΕΗ έβγαλε ανακοίνωση και μιλάει για κοινωνικά τιμολόγια…!!Σχετικά με την περίπτωση της αδικοχαμένης γυναίκας στο χωριό Βασιλικά Λέβου ουδέποτε υπήρξαν ληξιπρόθεσμες οφειλές ούτε έγινε ποτέ διακοπή της παροχής λόγω χρέους.

Σε ότι αφορά την άτυχη γυναίκα που απεβίωσε και διέμενε στο χωριό Κεράμι Λέσβου, την 14.5.2013 έγινε διακοπή στην παροχή λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Την 17.5.2013 επανασυνδέθηκε η παροχή και την 20.5.2013 υπεγράφη διακανονισμός για την οφειλή, ενώ παράλληλα ο πελάτης ενημερώθηκε για τη δυνατότητα ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

Ο υπόψη διακανονισμός δεν τηρήθηκε και την 18/8/2013 έγινε εκ νέου διακοπή στη παροχή λόγω οφειλών.


Η παροχή έκτοτε παρέμεινε σε διακοπή, ενώ ο πελάτης δεν εντάχθηκε στο ΚΟΤ, στους δικαιούχους του οποίου δεν αποκόπτεται η παροχή ρεύματος, ακόμη και εάν έχουν απλήρωτους λογαριασμούς.

Η ΔΕΗ εκφράζει την βαθύτατη λύπη της για τα δύο αυτά τραγικά συμβάντα και καλεί, για ακόμη μια φορά, τους ενδιαφερομένους ευάλωτους καταναλωτές να υποβάλλουν άμεσα αίτηση, προκειμένου να ενταχθούν στο ΚΟΤ, να επωφεληθούν από τις σημαντικές οικονομικές ελαφρύνσεις και να διασφαλίσουν την αδιάλειπτη ηλεκτροδότηση τους.

Αιτήσεις γίνονται στα ΚΕΠ, ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ www.deddie.gr, και τηλεφωνικά στο 11770 με αστική χρέωση τις καθημερινές 7 π.μ.–7 μ.μ.